Çankaya Üniversitesi'nde öğrenci, öğretmeni öldürdü
AA

Ankara'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet (23), asistan hoca olarak derslerine giren ve kopya çekerken kendisini yakalayan araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in, akşam saatlerinde fakülte binasındaki odasını bastı.

ATEŞ ETTİ, 10 KEZ BIÇAKLADI

İsmail Hikmet, burada kopya çektiği için tartıştığı Ceren Damar Şenel'i, emekli özel harekat polisi olan babasının silahıyla iki el ateş ederek vurduktan sonra, 10 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

ARAÇLA KAÇTI

Silah seslerini duyan binadaki öğrenciler ve üniversite personeli ise büyük panik yaşadı. Öğrenciler ve personel panik içinde dışarıya çıktı. İsmail Hikmet, olayın ardından otomobille kaçtı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KURTARILAMADI

Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Şenel'e odasında müdahale etti. Sağlık görevlilerinin tüm çabasına karşın, aşırı kan kaybeden Şenel kurtarılamadı.

Çankaya Üniversitesi'nde öğrenci, öğretmeni öldürdü

Ankara’da öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Akademisyen Ceren Damar Şenel’in cenazesi, olay yeri incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ÖĞRENCİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Polis, olayın ardından kaçan öğrenci İsmail Hikmet'i kısa sürede yakalayıp, gözaltına aldı. İsmail Hikmet'in olayda kullandığı tabancanın, babasına ait olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çankaya Üniversitesi'nde öğrenci, öğretmeni öldürdü

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Balgat Kampüsü Hukuk Fakültesi'nde yaşanan saldırıda Akademisyen Ceren Damar Şenel’in hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, “Menfur saldırıda hayatını kaybeden öğretim elemanımıza, Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm üniversite camiasına sabır ve başsağlığı dileriz. Üniversitemiz genelinde 1 gün ve Hukuk Fakültemizde 3 gün Senato kararı ile eğitime ara verilmiş, bu tarihlerde yapılacağı ilan edilen tüm sınavlar ertelenmiştir” denildi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)