Hurda parçalardan semazen robot yaptılar
AA

Karabük Üniversitesi Proje Tasarım ve Geliştirme Kulübü üyesi Mustafa Türkcan, üç arkadaşının yardımıyla 3 günlük çalışmanın sonunda geliştirdikleri yazılım sayesinde 30 santimetre boyunda "semazen robot" yaptı.

Hurda parçalardan semazen robot yaptılar

CEP TELEFONUYLA UZAKTAN KUMANDA EDİLİYOR

Mevlevi kıyafetleriyle donatılan ve başına sikke konulan robot, cep telefonuyla uzaktan kumanda edilebiliyor ve 5 dakika boyunca eğilerek selam verdikten sonra gösteri sunabiliyor.

Hurda parçalardan semazen robot yaptılar

Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, robotun Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla kentteki etkinliklerde gösteri sunacağını söyledi. Robotları çoğaltıp, yazılım sayesinde çeşitli figürleri de ekleyerek özel gösteri grubu yapmayı planladıklarını ifade eden Türkcan, "Mevlana Celaleddin Rumi'nin Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla böyle bir robot yapmayı planladık. Robotu yaparken elektrik dersinden öğrendiğimiz teknikleri uyguladık" diye konuştu.

Hurda parçalardan semazen robot yaptılar VİDEO

HURDA PARÇALARI TOPLAYARAK YAPTILAR

Robot için herhangi bir bütçe ayırmadıklarını ve robotu hurda parçaları toplayarak ürettiklerini anlatan Türkcan, "Robotumuzda 6 motor var. Bu motorları kendi tasarladığımız kart sayesinde beli bir hareketler çizelgesi doğrultusunda yönlendiriyoruz. Başladığımız bu çalışmada, robot sayısını artırarak 'semazen robotlarla' gösteri yapmayı planlıyoruz. Bizim Proje Tasarım ve Geliştirme Kulübü olarak bazı çalışmalarımız var. 'Neden daha büyüğü olmasın ' diye düşünüyoruz. Karabük Üniversitesi bize güzel imkanlar sunuyor" ifadelerini kullandı.

Hurda parçalardan semazen robot yaptılar

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)