Hürriyet ve Radikal ağaç katliamını savundu

Hürriyet ve Radikal ağaç katliamını savundu

Gezi Parkı olaylarının ardından neredeyse 1.5 yıl geçti. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Taksim'deki Topçu Kışlası projesi için 12 ağaç kesilmek yerine, sökülerek bir başka yere nakledilecekti.

AĞAÇ DİYE YÜZ BİNLERİ SOKAĞA DÖKTÜLER

Bu proje için Türkiye'de yer yerinden oynadı. 12 ağacın sökülüp bir başka yere taşınmasını ağaç katliamı olarak sunanlar, halkın bir bölümünü de çağrılarına alet ederek sokakları savaş alanına çevirmişti.

Yalova'da ağaç katliamı İZLE

GEZİ'NİN GOYGOYCUSU HÜRRİYET NEREDE?

Cemaat'in de desteklediği olaylar silsilesinin tetikçiliğini de her zamanki gibi Doğan medyası olarak Hürriyet ve Radikal üstlenmişti. Hemen her gün hükümetin ve Erdoğan'ın şahsının "ne derece bir ağaç düşmanı" olduğunu göstermeye çalışan Hürriyet ve Radikal istediğini kısmen başarmış, yüzbinlerce insanı ağaç hassasiyeti bahanesiyle sokaklara dökmüştü.

BAŞKAN "KAMU YARARINA" DİYOR

Şimdi aradan tam 1.5 yıl geçti. Bu kez CHP'li Yalova belediyesi, Tonami Meydanı'na yapılacak olan köprülü kavşak için tam 180 ağacı "sökülemiyor" gerekçesiyle kesti. Şehrin ortasında meydana gelen ağaç katliamını CHP'li belediye başkanı "Kamu yararına olduğu için ağaç kestik" şeklinde açıkladı.

Yalova'da ağaç katliamı - FOTO GALERİ

HABERİ GÖRMÜYORLAR

Gezi olaylarında Erdoğan'ın "kamu yararı" açıklamalarını görmezden gelen CHP ve Doğan medyası, şimdi Yalovalı başkanın "kamu yararı" açıklamalarını öne çıkararak, yapılan büyük ağaç katliamını gölgelemeye çalışıyor.

Ayrıca Hürriyet de Radikal de Gezi Parkı üzerine attıkları yüzlerce manşetinin yanında, Yalova'daki ağaç katliamını manşet bile yapmadan iç sayfalarda "bir haberi kamufle etmek için elden ne geliyorsa yaparak" gördü.

Hürriyet ve Radikal ağaç katliamını savunduHÜRRİYET MANŞETİ İNDİRDİ

CHP'li Melda Onur'un da kendi belediye başkanını eleştirmesinin ardından Hürriyet ve Radikal haberi zoraki olarak gördü. Ancak haber yaklaşık 10 dakika manşette kaldıktan sonra hemen site de görece daha önemsiz olan bir bölgeye, manşetaltına atıldı.