Hürriyet ve Zaman'ın yöneticileri hakkında soruşturma

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet ve Zaman Gazeteleri internet siteleri yöneticileri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV- A Haber canlı yayınında sarf ettiği sözleri çarpıtarak kamuoyu yanlış yönlendirdikleri gerekçesiyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması kapsamında re'sen soruşturma başlattı.

HÜRRİYET'TEKİ HABER YAYINDAN KALDIRILDI

Hürriyet Gazetesi, Erdoğan'ın ATV kanalında 400 vekille ilgili soruya verdiği yanıtı twitter hesabından '400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı' şeklinde sundu. Hürriyet Gazetesi'nin sitesinde yayınlanan haber tepkiler üzerine kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. Tepki gösteren bir gurup vatandaş da Hürriyet önünde protesto gösterisinde bulunmuştu.

Hürriyet ve Zaman'ın yöneticileri hakkında soruşturma

ZAMAN DA DEĞİŞTİRDİ

Hürriyet Gazetesi gibi Zaman Gazetesi'nin de Erdoğan'ın 400 vekille ilgili sözlerini 'gerçeğe uygun' olmayan bir yorumla sunması dikkat çekti. Zaman Gazetesi internet sitesinden, Erdoğan'ın 400 vekil verilseydi Dağlıca olmazdı dediğini ileri sürdü. Zaman da bir süre sonra haberin içeriğini değiştirdi ve konu ile ilgili attığı tweeti değiştirdi.

Hürriyet ve Zaman'ın yöneticileri hakkında soruşturma

ERDOĞAN'IN ÇARPITILAN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEYDİ

Hürriyet Gazetesi'nin tepki çeken bir şekilde sunduğu Erdoğan'ın 400 vekil ile ilgili sunucunun sorusu üzerine ATV'deki sözleri şöyleydi:

"Bunu anlamak mümkün değil. Bu 400 hedefini gösterme, aslında yeni Anayasa'nın inşası noktasında, inşa edebilsin, kurabilsin. Bu yeni Anayasa temelinde Yeni Türkiye adımını rahatlıkla atabilelim. Buna yönelik bir hedeftir bu. Bunun yanında şunu da görmek lazım. Parlamentoya girme gayreti içerisinde olanların, 80 vekille girdikleri halde, parlamentoda daha zayıf oldukları dönemlerde olmadığı kadar bu dönemde yaptıkları tahribatı ne ile izah edeceğiz. Biliyorsunuz 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık. Suruç olayını, Diyarbakır olayını yaşadık. Burada başka yerlere fatura kesmenin anlamı yok. Bunlar hep bir dayanışmanın, yardımlaşmanın neticesinde ülkemizde bir terör belası estirilmesinden başka bir şey değildi. Terörden rant elde ediyorlar. Yaptıkları şey bu. Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu."

Erdoğan çarpıtma haberlere anında cevap verdi VİDEO