Hürriyet yazarı Türkiye'yi dünyaya şikayet etti
ensonhaber.com

Paris'te yapılan eş zamanlı saldırılar 129 kişinin hayatına mal oldu. Dünyanın gündemine oturan olayla ilgili Türk medyasından bazı isimler anında Türkiye'yi ve hükümetteki AK Parti'yi suçlamaya, hatta Erdoğan'ı sorumlu tutmaya kadar gitti.

FRANSA'DAKİ SALDIRIYI TÜRKİYE'YE YIKMA ÇABASI

Bunlardan biri de Tolga Tanış oldu. Hürriyet'in Amerika'da yaşayan ve yıllardır Fethullah Gülen hakkında tek bir olumsuz haber/analiz yapmamış Tolga Tanış sırf AK Parti'yi, Erdoğan'ı suçlamak için Fransa'daki terör olayını Türkiye'ye yıkmaya çalışan bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Türkiye'yi dünyaya şikayet etti

"IŞİD'İ TÜRKİYE BESLEDİ" DİYE HABER BİLE YAPTILAR

Fransa'daki saldırıların hemen ardından, teröristlerin konserdeki 100 kişiyi 'kafa keserek' öldürdüğünü ileri süren haberler ileri sürüldü. IŞİD'in bu vahşeti üzerinden aynı gün "IŞİD'i Türkiye besledi, büyüttü" şeklinde haberler de olayı Türkiye'ye fatura etmek isteyenlerce yapıldı. Türk medyası ise bu haberlere anında sarıldı ve Erdoğan düşmanlığıyla birlikte "IŞİD Türkiye'nin eseri" konulu haberler peşin sıra gelmeye başladı.

"TÜRKİYE KAFA KESENLERİ KOLLUYOR" DEMEK İSTİYORLAR

Hürriyet yazarı Tolga Tanış, tam da bu haberlerin ardından yazdığı yazıda, Türkiye'deki bir IŞİD davasında kafa kesmenin cezası olarak 7,5 yılın uygun bulunduğunu hatırlattı, G-20'nin yapıldığı gün "Türkiye kafa kesenleri koruyor" mesajı veren bir yazıya imza attı.