Hüseyin Aygün'ün maaşına ve arabasına haciz kondu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 8 yıl önce terör örgütü PKK'nın bombalı ve silahlı saldırısı neticesinde yaralanan 2 çocuk babası polis memuru Çetin Çelebi (42), CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında avukat olan kardeşi Saygun Çelebi vasıtasıyla dava açtı.

Hüseyin Aygün'ün maaşına ve arabasına haciz kondu

10 BİN LİRALIK MADDİ TAZMİNAT DAVASI

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 18 yıllık polis Çetin Çelebi, geçen yıl 30 Ocak'taki meclis toplantısında, polislere hakarette bulunduğu iddiasıyla Vekil Aygün'den 10 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulundu.

KINAMA YAPILDI

Yapılan yargılama sonunda Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Milletvekili Aygün'e davacı polis memuruna tazminat ödemek yerine, Borçlar Kanunu'nun 58/2 maddesi uyarınca bu davranışının kınanmasına hükmetti. Ve hakim, bu kınama metninin, Türkiye genelindeki en yüksek tirajlı bir gazetede olması gerektiği hususunu da ekledi.

MAAŞINA VE ÖZEL ARACINA HACİZ KONDU

Kararın ardından Avukat Çelebi, yaklaşık 5 bin liralık yargılama giderleri ve avukatlık ücretinin ödenmesi için icra takibi başlattı. Milletvekili Aygün'ün buna rağmen 7 gün içinde parayı ödemediği belirlendi. Bunun üzerine Avukat Saygun Çelebi, Bursa 15. İcra Müdürlüğü'ne müracaat ederek milletvekili Aygun'ün maaşına ve özel aracına haciz kondurdu.

AÇIKLAMA YAPILDI

Kararı değerlendiren Avukat Çelebi, şöyle konuştu: “Haciz kararından sonra Milletvekili Aygün'ün dava masraflarını ödememesi halinde otomobili yakalanarak yediemine teslim edilecektir. Ayrıca, milletvekili maaşına da haciz konmuştur.”

''HAYIR EŞEK DEMEDİM, EŞYA DEDİM EŞEK EN AZINDAN İŞİMİZE YARIYOR''

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun geçen sene 30 Ocak'taki toplantısında konuşan Aygün'ün tüm polis teşkilatı ve polisleri ağır şekilde rencide eden ifadeler kullandığını öne süren Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekili Aygün, bu açıklamanın ardından birçok kesimden tepki görmüş, buna rağmen en ufak bir nedamet dahi göstermemiştir. Davalı vekil, polis mesleğine mensup kişiler hakkında basına açık komisyon toplantısında ‘Hayır, eşek demedim. Eşya dedim arkadaşlar. Eşek en azından işimize yarıyor' şeklindeki ifadesiyle bu meslek mensuplarını hiçbir işe yaramaz, eşekten daha değersiz olarak nitelendirmek suretiyle müvekkilimiz ve tüm polislere ağır bir şekilde hakaret etmiştir."

HÜSEYİN AYGÜN HABERLERİ