Hüseyin Gülerce: Cemaat geri adım atmaz - izle

Hüseyin Gülerce: Cemaat geri adım atmaz - izle

Hükümetin dershaneleri kapatma girişimine yönelik tartışmalar devam ederken, Gülen'e en yakın gazeteci olarak bilinen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'den de bir açıklama geldi.


Hüseyin Gülerce: Cemaat geri adım atmaz - izle

CEMAAT GERİ ADIM ATMAZ

Beyaz TV'deki Ortak Akıl programına katılan Hüseyin Gülerce, hükümetin dershaneleri kapatma girişimi üzerine Gülen Cemaati'ne yakın olan gazete ve TV'lerde yapılan yayınları hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu problemi çözmek kime düştü? MEB, ÖSYM ve YÖK. Otururlar, üniversiteye giriş için okulu öne çıkaran, okul öğretmenlerini öne çıkaran, eğitimi öne çıkaran, ezberi ikinci plana atan bir çalışma yaparlar. Bu çalışmaya göre, okullar dizayn edilir. Nasıl girilecekse bu yapıda üniversiteye o ortaya konur. Ondan sonra Sayın Bakan'ın dediği gibi, dershaneler kendiliğinden kapanır. Çözüm budur ve bu hem Hizmet'i rahatlatacak, hem hükümeti rahatlatacak, hem de Türkiye'yi rahatlatacak formül budur. İnsanlar hem Sayın Başbakan'ı seviyorlar, hem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi seviyorlar. Böyle iki arada preslenmek istemiyorlar. Bunda ısrar edilmesi doğru değil. Sayın Başbakan'ı en yakın tanıyanlardan biri Mehmet Ali Şahin Bey, ‘Başbakan geri adım atmaz' diyor. Ben de diyorum ki, ben de bu Hizmet hareketini tanıyorsam, bir haksızlık karşısında orası da geri adım atmaz.”