Hüseyin Keskin, gençlerin yolunu açıyor

Hüseyin Keskin, gençlerin yolunu açıyor

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Sultanbeyli'ye görev süresi boyunca gençlik merkezleri kazandırdı. Gençlere yepyeni ufuklar açan bu merkezlerde öğrencilere okul derslerinde yardımcı olunuyor ve kişisel gelişimleri destekleniyor. İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan tam destek alan İstanbulensis Gençlik Merkezi sunduğu imkanlarla gençlere fırsatlarla dolu bir dünya araladı. Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” na İstanbulensis Gençlik Merkezi Projesi ile başvuruda bulunmuştu. Titizlikle hazırlanan bu önemli proje, toplam 276 proje ile yarıştı ve hibe almaya hak kazanmıştı. Hibenin ardından yapımına başlanan merkez, 5 ay gibi bir sürede tamamlandı.

Hüseyin Keskin, gençlerin yolunu açıyor

Merkezde yok yok

Sultanbeyli için bir ilk olma özelliği taşıyan İstanbulensis Gençlik Merkezi'nin faaliyetleri gençlerin farklı ilgi alanları gözetilerek, hem sosyo-kültürel hem de mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde oluşturuldu. Merkezde, reklamcılık, web tasarımı, girişimcilik gibi mesleki eğitimlerden, drama atölyelerine, aile içi iletişim seminerlerinden sağlıklı beslenme ve spor aktivitelerine kadar geniş bir yelpazeye hitap eden sayısız faaliyet yürütülüyor.

Hüseyin Keskin, gençlerin yolunu açıyor

SUGEM, Öğrencilerin Hayallerinin İlk Adımı Oldu

İlçenin eğitim çıtasını yükseltmek adına Sultanbeyli Belediyesi tarafından eğitim yatırımları çerçevesinde hayata geçirilen Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi'nde öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor. Öğrenciler okuldan kalan zamanlarında SUGEM ile hem okula, hem de hayata hazırlanıyor. 2012 Sultanbeyli Eğitim ve Kültür Yılı'nda, SBS 1001 Eğitim Destek Projesi'ni hayata geçiren belediye, ilçede bir ilke imza atmış ve 1001 öğrenciye 4 farklı dershanede, SBS'ye yönelik ücretsiz eğitim desteği sağlamıştı. İlçenin SBS başarısında yükselme sağlayan projenin devamı Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi (SUGEM) ile geldi. Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi (SUGEM) 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler için eğitim desteği sağlıyor. Mehmet Akif Mahallesi'nde kurulan merkezde öğrenciler, matematik, Türkçe, fen bilgileri, sosyal bilgiler, İngilizce ve bilgisayar alanında ücretsiz eğitim alıyor. Bünyesinde bilgisayar sınıfı, kütüphanesi ve 8 adet etüt salonu olan merkezde, alanında uzman eğitimciler, gençlere okul derslerinde ve hayatlarını şekillendirmede büyük destek sağlıyor. Bununla birlikte buradaki eğitimciler, gençlerin aileleriyle iletişim halinde olarak öğrencilerin gelişimlerini yakından takip ediyor. Ayrıca düzenledikleri sosyal etkinliklerle de öğrencileri sosyal anlamda hayata hazırlıyorlar.

Hüseyin Keskin, gençlerin yolunu açıyor

Adil Mahallesi Gençlik Merkezi Yapımı Başladı

Eğitim yatırımlarının hız kesmediği Sultanbeyli, bir gençlik merkezi daha kazanıyor. Adil Mahallesi'ne yapılacak olan gençlik merkezi sunacağı imkanlarla gençlere fırsatlarla dolu bir dünya aralayacak.

Hüseyin Keskin, gençlerin yolunu açıyor

Adil Mahallesi Gençlik Merkezi'nin 1373 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Merkezin zemin katı İSKİ, İGDAŞ ve belediye irtibat bürosunun hizmet vereceği şekilde inşa edilecek. Adil Mahallesi Muhtarlığı da merkezde ayrı bir bölmede hizmet verecek. Gençlik merkezinde sınıflar, atölyeler, teknoloji odaları, kütüphane, çok amaçlı salon bulunuyor. Gençlik merkezinin çalışmalarının çok kısa sürede bitirilmesi ve kullanıma sunulması hedefleniyor. Adil Mahallesi Gençlik Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.