Hyundai i10 Autobest ödülünü Türkiye’ye getirdi

Hyundai i10 Autobest ödülünü Türkiye’ye getirdi

Hyundai'nin A segmentindeki başarılı modeli Yeni i10, 2013 yılının Kasım ayında, Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden birisi olan Autobest'i kazanarak tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı. Hyundai i10, bu prestijli "Yılın Otomobili" ödülünü Varşova, Polonya'da düzenlenen özel bir törende teslim alarak Türkiye'ye getirdi.

Avrupa'nın gelişmekte olan 15 önemli pazarını kapsayan Autobest organizasyonu, deneyimli otomobil gazetecilerinden oluşan jüri üyelerine sahip. Geniş ve ferah iç mekanının yanısıra üstün sürüş özellikleriyle de tüm oyları kazanan Yeni i10, tüm otoriterlerin favorisi haline geldi.

İZMİT'TE ÜRETİLDİ

Eylül 2013'te, Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretimine başlanan Yeni i10, aynı zamanda ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor. Hyundai, yıllık olarak 200 bin adet üretim kapasitesine sahip Assan ve Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikalarıyla birlikte toplam 500 bin adet üretim gerçekleştirerek Avrupalı tüketicilerin beğenisine yepyeni modeller sunuyor. Toplam 500 Milyon Euro yatırım yapılan fabrikaların ürettiği otomobillerin yüzde 90'ı Avrupa pazarında satılıyor.