Hyundai i30 güvenlikten 5 yıldız

Hyundai i30 güvenlikten 5 yıldız

Yeni Hyundai i30, Euro NCAP'in gerçekleştirdiği son çarpışma testinden en yüksek puanı alarak 5 yıldızın sahibi oldu. Bu sonuçla Hyundai i30, birçok rakibini farklı test kriterlerinde geride bırakarak C-segmentinin en güvenli araçlarından biri olarak belgelendi ve Hyundai markasının EuroNCAP'den 5 yıldız alan 7'nci modeli oldu.

Yeni i30'un bu çarpışma testlerinde ön plana çıkan özelliğiyse çocuk güvenliğinde oldu. İki farklı ölçümle yapılan çocuk güvenliği testlerinde yüzde 90'lık derecesi ile C segmentinin Çocuk Güvenliği'nde en yüksek derecesini elde eden Hyundai i30, bu başarısını hem 18 ay hem de 3 yaş çocuk testlerinde en yüksek puanları alarak elde etti.

Hyundai i30 güvenlikten 5 yıldız

Yolcu güvenliğinde de yetişkinler için yüzde 90'lık skor elde eden Yeni i30'un, hem sürücü hem de yolcular için iyi bir koruma sunduğu belirtildi. Yeni i30'un özellikle arkadan çarpmalarda aktif koltuk başlıkları ve koltuk yapıları sayesinde yolculara tam koruma sağladığı belirtildi.

Yeni i30'da standart olarak sunulan ESP ile birlikte ön ve arka yolcular için emniyet kemeri ikazı gibi "Pasif Güvenlik" unsurları, yüzde 86'lık skor alınmasında önemli rol oynadı. Yeni i30 ayrıca darbe emici tamponları ile özellikle bacak bölgesinde meydana gelebilecek yaya yaralanmalarını engelleyerek testte en yüksek puanı elde etti ve yaya güvenliğinde de yüzde 67'lik derecelendirme ile segmentinin en iyi sonuçlarından birine imza atmış oldu.

Yeni i30'un EuroNCAP testleri sonucu 5 Yıldız ile derecelendirilmesinin ardından Hyundai, toplam 7 modeli ile bu başarıyı elde etmiş oldu. Hyundai sırasıyla; önceki nesil i30, i20, ix35, ix20, i40 ve Veloster ile EuroNCAP testlerinden 5 yıldız almayı başarmıştı.

Ülkemizde Mart ayı sonunda satışına başlanan Yeni i30, 128 PS gücündeki 1.6 litre dizel ve 135 PS gücündeki 1.6 benzinli motor seçeneklerine sahip. İki motor seçeneğinde de 6 ileri otomatik ve 6 ileri düz vites seçenekleriyle sunulan Yeni i30, Style ve Elite olarak adlandırılan zengin donanım seviyesi ile dikkat çekiyor. En üstün güvenliği sunan Yeni i30'a 43 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.