İbrahim Adnan Saraçoğlu kimdir

İbrahim Adnan Saraçoğlu kimdir

Tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda öne çıkan “doğal ürünlerle sağlıklı yaşam” akımının en önemli isimlerinden biri olan İbrahim Adnan Saraçoğlu, bilimsel araştırmaları ile ABD ve Avrupa'da yayımlanan pek çok bilim dergisinde makaleleri yayımlanmış ve uluslararası bilim çevreleri tarafından yakından takip edilen araştırmalara imza atmıştır. Modern tıbbın kabul ettiği pek çok tabu niteliğindeki görüşün değişmesinde önemli bir rol üstlenen İbrahim Saraçoğlu, “Biyoteknoloji ve bilhassa Mikrobiyoloji” üzerinde uzmanlaşmış bir kimya profesörüdür. 1949 yılında dünyaya gelen Saraçoğlu 1982 yılında Avusturya Graz Teknik Üniversitesi'nde doktorasını yapmıştır. Önce 1987 yılında doçentliğini alan ve sonrasında 1994 yılında profesör olan İbrahim Saraçoğlu, prostat ve Hepatit hastalıklarının tedavisi için geliştirdiği doğal bitki içerikli alternatif tedavi kürleri ile dünyada bir ilke imza atmıştır.

PROSTAT TEDAVİSİYLE DÜNYAYA ÜN SALDI

Avusturya Graz Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji-Mikrobiyoloji kürsüsünde asistan olarak görev yaptıktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan Saraçoğlu, profesör olduktan sonra doğal bitki özlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ve hastalıkların tedavisinde doğal bitki kürlerinin kullanımı üzerine çalışmalar yapmıştır. Prostatit ve prostat büyümesinin tedavisi için brokolinin kür şeklinde kullanımı üzerine çalışmalar yapan Saraçoğlu, bu çalışmaları ile dünya çapında adından söz ettirmiştir. Ayrıca yine dünyada ilk defa olmak üzere Lavanta bitkisinin Hepatit B ve Hepatit C rahatsızlıkları üzerindeki etkilerini de ortaya çıkaran İbrahim Saraçoğlu, dünya bilim çevrelerinin tanıdığı ve her çalışmasını yakından takip ettiği bir isim haline gelmiştir.

BİTKİLERLE KORUNMA

Ülkemizde “doğal bitkilerle korunma ve önleyici hekimlik” gibi kavramların benimsenmesini sağlayan Saraçoğlu, hasta olduktan sonra doğal beslenerek ciddi rahatsızlıklardan kurtulmak yerine en baştan doğru şekilde beslenmenin ve bu hastalıklara yakalanma riskinin asgariye indirgenmesinin önemini ortaya koymuştur. Koruyucu tedavi kavramının oturmasını da sağlayan İbrahim Saraçoğlu, kendi geliştirdiği yöntemlerle ile belirli hastalıklara karşı yüksek derecede korunma sağlanabileceğini “bilimsel yöntemlerle” ortaya koymayı başarmıştır. Phyto-biyokimya olarak adlandırılan ve dünya çapında bilim çevrelerinin giderek daha da fazla ilgili hale geldiği bir alanda uzmanlaşan Saraçoğlu, bilimsel araştırmalarına aralıksız devam etmektedir. İnternetin sunduğu imkanlar sayesinde çalışmaları ve geliştirdiği yöntemler başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya çapında takip edilen Saraçoğlu'nun kendi ismiyle anılan “yöntemleri ve kürleri” dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görmektedir.

ULUSLARARASI ÇALIŞMALARA İMZA ATTI

Karl Franzes Üniversitesi'nde öğretim görevlisi, AVL Araştırma Merkezi'nde araştırmacı ve yönetici, Viyana Teknik Üniversitesi'nde ise profesör olarak çalışan İbrahim Adnan Saraçoğlu, yayımladığı makalelerle uluslararası düzeyde çalışmalara imza atan bir bilimadamıdır. Kendine ait patentleri de bulunan Saraçoğlu kimya alanındaki çalışmalarına devam etmekte ve günümüzde İstanbul Aydın Üniversitesi'nde profesör olarak hizmet vermektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde ileri bitki kimyası ve gıda biyokimyası üzerine dersler vermenin yanı sıra Marmara Üniversitesi'nde de lisansüstü eğitim veren İbrahim Adnan Saraçoğlu, yurtdışındaki üniversitelerin çalışmalarına da yol göstermektedir.