İbrahim Kızıl, Zekeriya Alp'e cevap verdi

İbrahim Kızıl, Zekeriya Alp'e cevap verdi

MHK Başkanı Zekeriya Alp'i koltuğundan eden Kızıl, Sporx'e konuştu. İbrahim Kızıl, Zekeriya Alp'in istifasını açıkladığı basın toplantısında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Zekeriya Alp'in istifası bomba gibi düştü. Alp, istifasına gerekçe olarak Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisi hakkındaki sözlerini gösterirken; Gaziantepspor Başkanı Kızıl da bu şok istifanın ardından Sporx'e konuştu.

"O koltukta oturan bu laflara katlanacak" diyen Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, "Ben kendisini o bahsetmiş olduğu Kulüpler Birliği toplantısında büyük takımlara karşı hakemlerin müsamaha gösterdiği konusunda uyarmıştıım. Buna herkes şahit ama buna rağmen hiçbir şey düzelmedi. Hakemler büyükleri korumaya, kollamaya, onlara müsamaha göstermeye devam etti. Ben de Gaziantepspor'un konu mankeni değilim. O caminanın haklarını koruyacak kişiyim. Elbette ben konuşacağım. Kim konuşacak?" ifadelerini kullandı.

BEBEK SAHİLİ'NDE BÜYÜMEDİK

İbrahim Kızıl, Zekeriya Alp'in basın toplantısında kullandığı "Bu başkan, 5-6 hafta evvel Kulüpler Birliği Toplantısı'nda MHK'nın başında bulunmamın güzel bir şey olduğunu söylemişti. Çok mutlu olmuştum. Bir dirsek olayından sonra aynı kişi çıkıp söylenmeyecek ifadeler kullanıyor. Ne demek istediğini de anlamış değilim, Türkçe'si çok güzel!" sözleriyle ilgili olarak ise, "Şunu söyleyeyim. Hiç bir insanın nerede doğacağını, annesinin, babasının kim olacağını cenabı Allah takdir eder. Ben Türkçe'yi ilkokula başlarken öğrendim. 1. ve 2. sınıfta da zorlandım. Ben ülkemle de memleketimle de, Türkçemle de gurur duyuyorum. Ne yapalım? Allah bizi Urfa'da yaratmış. Karadeniz'in, Ege'nin konuşması ayrıdır? Biz İzmir'de kordon boyunca, Bebek'te büyümedik. Saygısızlık olarak söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ne yapalım? Bana bu yaklaşımı Zekeriya Alp'in çok değerli bir insan olduğunu gösteriyor.''

ZEKERİYA ALP NE DEMİŞTİ?

MHK Başkanlığı görevinden istifa eden Zekeriya Alp, dün düzenlediği basın toplantısında İbrahim Kızıl'ın konuşmasını eleştirmişti.

Alp, ''Gaziantepspor-Beşiktaş maçından sonra İbrahim Kızıl açıklamalarda bulunmuş, Tam olarak da ne dediğini anlamadım, Türkçesi gerçekten çok güzel'' diyerek Kızıl'a konuşmasını ti'ye almıştı.

Zekeriya Alp'ten Kızıl'a: Türkçesi çok güzel

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...