İç açıcı mekanların 5 özelliği

ev

Bazı mekanlar vardır; girdiğiniz anda sizi kendine çeker. Olumlu duygular uyandıran, içinizi açan, huzur etkisi yaratan mekanların, karakteristik bir takım özellikleri vardır. Bu özellikler, aynı zamanda dekorasyonun en önemli kuralları olarak da değerlendirilebilir. İşte iç açıcı mekanların 5 özelliği...

HAVADAR VE AYDINLIK MEKANLAR

İlk girildiğinde hoşa giden mekanların en önemli özelliği aydınlık ve havadar olmalarıdır. Doğru tasarlanmış bir iç mekanda öncelikle ışık, doğru şekilde kullanılır. Az ışık alan, da mekanlarda açık konsept ile doğal ışık mekanda daha kolay yayılmaktadır. Otantik ve mistik dekor dahi olsa, doğal ışık kaynağından ideal şekilde ve maksimim olarak yararlanılır.

İç açıcı mekanların 5 özelliği

SADE DEKORLAR

İç açıcı mekanlar eşya ve tasarım kalabalığından uzak, sade ortamlardır. Çok detaylı mekanlar, göz yorucu etkisiyle mekanlarda boğucu hisler uyandırır. Bunun yanında dekoratif ürünlerin abartılı kullanıldığı, mekanın tıka basa eşyalarla doldurulduğu, dekor tasarlanırken mekan boşluklarının iyi değerlendirilmediği, eşyaların hareket özgürlüğünü kısıtladığı mekanlara giren insanlar, oradan bir an önce ayrılmak isteyecektir.

İç açıcı mekanların 5 özelliği

MEKANDA RENK DENGESİ

İç açıcı mekanlarda renkler de dengeli kullanılmıştır. Kontrast renkler, bu mekanlarda dikkat çekici etki yaratırken, ortamda açık ve koyu renkler arasında gizli bir denge hakimdir. Basit bir örnekle; çok açık bir mekan, odaya özenle yerleştirilmiş siyah bir vazo ile çarpıcı bir hava kazanmış, koyu renk, otantik bir dekorda kullanılan beyaz bir eskitme çerçeve mekana hareket katmıştır.

İç açıcı mekanların 5 özelliği

KONSEPT VARDIR

İç açıcı mekanlarda hakim bir tasarım konsepti hemen göze çarpar. Bu mekanlarda mobilyalar, duvar rengi, halı ve perdeler bir merkez ve ana konsept etrafında seçilmiştir ve bu sebeple de kendi içlerinde bir bütün oluştururlar. Birkaç dekor konseptinin bir arada kullanıldığı eklektik stil, profesyonelce hazırlanmıştır ve tek bir tasarım konsepti, günümüzün modern çizgileri ile yeniden ama başarıyla yorumlanmıştır.

İç açıcı mekanların 5 özelliği

HİÇBİR ŞEY FAZLA DEĞİLDİR

İç açıcı mekanlarda ortam dekorunda en ufak bir dekorasyon objesi dahi bilinçli seçilir. Oturma grubu, yastıklar, her tür tekstil ürünleri, aydınlatma elemanları, dekoratif ürünler birbirini adeta tamamlar. Öyle ki mekanda en ufak bir eşyayı dahi çıkartırsanız, bir anda ortamın tüm havası değişecektir.