Mahsun Kırmızıgül annesine tercümanlık yapacak
DHA

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya tutuklu sanıklar Muyassar M., Zhavlonbek H. Sherzad H. avukatları ile birlikte katıldı. Şikayetçi Faike Arık'ı, avukat gelini Ece Kırmızıgül temsil etti.

"TİCARİ TAKSİ İLE ANKARA'YA GİTTİK"

Faike Arık'ın yanında hasta bakıcı olarak çalışan Muyassar M., 2004'ten beri Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Evde yatılı olarak çalışmaya başlayalı bir hafta olmuştu. Faike Hanım'ın yakınlarından Felek bana bir poşet verdi. İçinde altın ve para vardı. Korktum. Ankara'ya ticari taksi ile gittik." dedi.

Sanıklardan Sherzad H. ise sanık Muyassar'ın hemşehrisi olduğunu belirterek, "Beni aradı teyzesinin geleceğini söyledi. Havalimanından onu alıp Aksaray'a bıraktık. Sonra da evde Felek'in kendisine 'Sende dursun. Seni ararım.' diye altın ve para dolu poşet verdiğini söyledi. Ticari taksi ile Ankara'ya gittik." dedi. Sanık Zhavlonbek H. ise kendisine verilen 3 poşetin içinde ne olduğunu bilmediğini, sadece eve götürdüğünü anlattı.

Mahsun Kırmızıgül annesine tercümanlık yapacak

"EYVAH TAPULAR GİTTİ, KUTU BOŞ"

Felek A. ise tanık olarak ifade verdi. Faike Arık'ın, babasının teyzesi olduğunu belirten Felek A., "Teyzem düştüğü için kalçasını kırmıştı. Bakıcı olarak Muyassar tutuldu. O gece çok telaşlıydı. Sabah altıda kalktım. Uyanıktı. Neden erken kalktın dediğimde, teyzesinin geleceğini söyledi. Sırt çantası ve elinde poşet vardı. Teyzem uyandığında bakıcının gittiğini söyledim. O da banyoya giderek, 'Kutu boş, eyvah tapular gitti.' dedi. Ben kimseye birşey vermedim." diye konuştu.

"OĞLU TERCÜME EDEBİLİR"

Faike Arık'ın avukatı ve aynı zamanda gelini Ece Kırmızıgül, şikayetçi olduklarını belirterek, "Şikayetçi 90 yaşındadır. Türkçe'yi biraz az bilmektedir. Ancak oğlu tercüme edebilir. Özel bir gün verildiğinde dinlenmesi mümkündür." dedi.

Mahsun Kırmızıgül annesine tercümanlık yapacak

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, Faike Arık'ın yaşı ve sağlık durumunu dikkate alarak, bir yakınıyla mahkemeye mesai saatlerinde gelip ifadesinin alınmasına karar verdi. Sanıkların tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme, davayı erteledi.

Mahsun Kırmızıgül'ün annesini soydular ARŞİV

"ÇALINAN 2 MİLYON TL'NİN ÜÇTE BİRİ GERİ GELDİ"

Duruşma çıkışında konuşan avukat Ece Kırmızıgül, "2 milyon TL'nin üzerinde para ve ziynet eşyasından sadece üçte biri geldi geldi.  Şikayetimiz devam ediyor." dedi.

Mahsun Kırmızıgül annesine tercümanlık yapacak

TUTUKLU YARGILANACAKLAR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 3 Türkmenistanlı şüpheli hakkında, 'Bina içerisindeki muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık' suçundan 7.5'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Mahsun Kırmızıgül annesine tercümanlık yapacak








Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)