İçinizdeki çocuğu çocuğunuzla tanıştırın
ensonhaber.com

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların günlük hayatında açığa çıkan boş zaman, hem zihinsel hem de bedensel gelişim açısından büyük fırsatlar içeriyor.

Bu dönem, yetişkinlerin çocuklarıyla birlikte geçirdikleri zamanı artırmak için güzel bir fırsata dönüştürülebilir.

ÇOCUKLA GEÇEN ZAMANIN ÖNEMİ

Ebeveynlere çocuk gelişimi konusunda ilham veren çalışmalara danışmanlık yapan Dr. Yankı Yazgan, çocuklarla birlikte geçirilen her bir anın, çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunun altını çiziyor.

İçinizdeki çocuğu çocuğunuzla tanıştırın

"ÇOCUKLARLA KARŞILIKLI İLİŞKİ KURMAK"

Yazgan, "Çocuklar zeka geliştirici olduğu iddia edilen oyunlardan daha fazlasını, anne ve babalarıyla karşılıklı etkileşimden elde eder. Çocukların karşılıklı ilişki kurmaya, bir insanla oynamaya ve konuşmaya ihtiyaçları vardır." diyor.

İçinizdeki çocuğu çocuğunuzla tanıştırın

ANI BİRİKTİRİN UYARISI

Oyunun yalnızca çocuklar için değil yetişkinler için de değerli kazanımları olduğunu belirten Dr. Yankı Yazgan, yetişkinleri de içlerindeki çocuğu açığa çıkarmaya ve oyun oynamak için kendi çocukluklarını rehber alarak, çocuklarıyla daha fazla anı biriktirmesi konusunda uyarıyor.

OYUNUN ZİHİNSEL GELİŞİME KATKISI

Yazgan, "Oyun bir çocukla anlamlı bir ilişki kurmak için en doğal ve en güçlü araçlardan birisi. Birlikte oyun oynamak çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için benzersiz kazanımlar sağlar. Çocuklarla oyun oynadığımızda ve anlamlı ilişkiler kurduğumuzda biz yetişkinlerin duygu dünyası da zenginleşir. Bir başkasıyla beraber olmanın gerektirdiği karşılıklı ritmi yakalayan yetişkin, başka insanlarla bağ kurmanın yolunu da çocuğuyla oynadığı oyun aracılığıyla bulur." diye konuştu.

İçinizdeki çocuğu çocuğunuzla tanıştırın

"İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞU HAYATA GEÇİRİN"

Yazgan, "Bağ kurma, karşılık beklemeden verme, sevme ve hoşgörü gibi özellikleri oyunla besler, başka ilişkilerimize de taşıma olanağı buluruz. Kısacası oyun bizi ‘insanlaştırır’. Çocukluk anılarımızdan hatırladığımız güzel anları canlandırıp, içimizde bir yerlerde oyuna davet bekleyen ‘içimizdeki çocuğu’ uyandırdığımızda, oyuna hayatımızda yer açarak çocuklarımızla güzel anılar biriktiririz.” ifadelerini kullandı.