İçişleri Bakanı Soylu'dan HDP'ye gönderme
AA

İçişleri Bakanı Soylu'dan HDP'ye gönderme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Iğdır İl Başkanlığınca Iğdır Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi dersinde yaptığı konuşmada, AK Parti akademinin siyasi hayata, ülkeye, Iğdır'a ve partiye hayırlı olması temenni etti.

GÜVENDİKLERİ DAĞLARA KAR YAĞMAKTADIR

HDP siyasetini de eleştiren Bakan Soylu, şunları aktardı: "Bugün HDP siyaseten kendini yanlış konumlandırmış şekilde kendisine oy veren halkın, bireylerin yanında bulunmak yerine, kendi ifadeleriyle sırtını PKK'ya, PYD'ye dayayarak terörün yanında konumlandırmıştır. Onlara buradan acı bir haber vereyim, güvendikleri dağlara kar yağmaktadır, sırtlarını dayadıkları terör örgütü yok oluş girdabı içerisine girmiştir. 15 Temmuz'dan sonra içlerindeki hainlerden temizlenmiş ve hareket kabiliyeti artmış güvenlik güçlerimiz düzenledikleri operasyonlarla artık aynı çizgide buluşmuş FETÖ, PKK ve DAEŞ'e karşı bir büyük mücadele başlatmışlardır. İnşallah bölgemizde sivil siyaseti güçlendirecek, bu terör belasından kısa sürede ebediyen kurtulmuş olacağız."

TERÖR KABUSUNU BU ÜLKEDE SONA ERDİRECEĞİZ

Soylu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin de atanan kayyumlar ve yapılan görevlendirmelerin milletin verdiği oy ile ödediği vergiye sahip çıkan bir anlayış içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

Soylu, "Demokrasiyi bir Truva atı olarak kullanacaksın, istismar edeceksin, belediyeye geldiğini ifade edeceksin, belediye başkanı olduğunu ifade edeceksin, Avrupa'ya gidip 'Türkiye'de kayyum atıyorlar' diyeceksin. Be vicdansız, kayyumu sen belediye seçimlerinin ilk gününde 14-15 yaşında bir çocuğun bile bildiği bir eş başkan bir sözde komiser atayarak, orada demokrasiyi alt etmeye çalışarak ilk günden getirmişsin. Demokrasiyi, siyaseti rezil etmek için ellerinden gelen bütün her şeyi ortaya koymuşlardır, buna müsaade etmeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. İlk günden itibaren kararlılığımız devam etmektedir. Terör kabusunu bu ülkede sona erdireceğiz." sözlerine yer verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)