Süleyman Soylu Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı hakkında konuştu
AA & Ensonhaber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de şehit olan Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik  yapılan saldırıyla ilgili, açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi, şehidimizin akrabasıdır. Olay dışarıdan kaynaklı provokasyon değil. Tepkinin bu hale gelmesi ne kadar yanlışsa, bu olaydan siyasi bir rant çıkarmak da o kadar yanlıştır." dedi.

"ALLAH BU ÜLKEYİ PARÇALAMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMESİN"

Açıklamalarına başsağlığıyla başlayan Soylu; "Şehit olan 4 evladımıza gani gani rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehit olan evlatlarımızın ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah bu ülkeyi parçalamak isteyenlere fırsat vermesin." dedi.

Şehit cenazelerinde uygulamakta olduğumuz önlemler mevcuttur. Hakkari şehitlerimizin cenaze törenlerinde de önlemlerimiz olmuştur. Yener Kırıkcı'nın cenazesi de ailesinin talebi üzerine Çubuk Akkuzulu Mahallesi'nde toprağa verilmek üzere hazırlıklar yapılmıştır.

"ORADA BULUNAN KÖYLÜ KADINLARI PROTESTODA BULUNDU"

Cenazeye 12 bin kişi katıldı. Tören esnasında önce Mansur Yavaş alana geldi. Orada bulunan köylü kadınları kısmı protestoda bulundu.

Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu geldi, yoğun sözlü protestolar oldu. Namaz kılındıktan sonra şehidin naaşı cenaze arabasına konuldu. Bu kısım sona erdikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na önce sözlü sonra saldırı olmuştur. Aracına ulaşması mümkün görülmediği için güvenli bir eve ulaştırılıyor. Genel durum sakinleşince CHP Genel Başkanı evden çıkarılıyor. Bu olaydaki temel üzüntümüz: şehit cenazeleri milletçe huşu içerisinde gerçekleştirip, milletçe acımızı hafifletmeye çalışırız.

İmamlarımız slogan atılmaması konusunda cenazeye katılanlara tembihte bulunur. Siyasetçiler tepkilerle karşılaşabilir. Burada tepkinin saldırıya dönüşmesi söz konusudur.

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı açıklaması VİDEO

"GÖZALTINA ALINAN 9 KİŞİ BU KÖYDEN KİŞİLERDİR"

Buradaki hadise yaşantımızla örtüşmeyen bir hadisedir. Eldeki verilerle olaya karıştığı belirlenen 4 kişi gözaltına alınmıştır. Şehir dışına çıkmış fiili saldırı yapan şehit yakını da gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan toplam 9 kişi bu köyden kişilerdir. Buraya yakın zamanda plaka tanımlama sistemi kurulduğu için cenazeye dışarından kimin katıldığı bellidir. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda olayın dışarıdan yapılan bir tahrikle yapıldığı belirlenememiştir.

"BU OLAYDAN SİYASİ BİR RANT ÇIKARMAK YANLIŞTIR"

Bizim ilk yaptığımız değerlendirmelerde, ortada organize bir provokasyon olmadığı görülmüştür. Tepkinin bu hale gelmesi ne kadar yanlışsa, bu olaydan siyasi bir rant çıkarmak da o kadar yanlıştır. Sorumluluk noktasındaki insanlar sağlam ve gerçek bilgilerle hareket etmelidir.

YUMRUK ATAN KİŞİ ŞEHİT YAKINIDIR

Gözaltına aldıklarımız ve olaya karıştığı tespit edilenler Akkuzulu köyündendir. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi şehidimizin hısımıdır.

İlk yaptığımız değerlendirmelerde dışarıdan adam taşımayla organize bir provokasyon olmadığı görülmüştür. Her seçim arkasında tortular bırakır, bu tortuları hesaba katmak herkesin sorumluluğudur.

"CHP-HDP TEMASI HESAP EDİLMELİ"

CHP'nin HDP'yle olan teması ve HDP'nin PKK'dan kendisini ayrıştırmayan politikaları tamamen kamuoyunun önünde gerçekleşmiştir, gerçekleştirmektedir. PKK'nın saldırısıyla evladımızı şehit ettiği; acının ve duygusallığın oluştuğu bir cenazede bu hesap edilmelidir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu cenazeye gelişi haber verilmeliydi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu cenazeye geleceğine dair güvenlik birimlerimize herhangi bir bilgilendirme olmamıştır. Dolayısıyla kimsenin haberinin olmadığı bir katılıma dönük olarak örgütlü bir organizasyon iddiasında bulunmakta; hakkaniyetli ve doğru bir yaklaşım değildir ve temelsizdir. Çünkü kimsenin geleceğinden bilgi söz konusu değildir.

Soylu: PKK'dan kopmayan HDP ile ortaklığınız ortada VİDEO

"DEMİRTAŞ GÜZELLEMESİ KAMUOYU TARAFINDAN TAKİP EDİLMİŞTİR"

Ayrıca bir gün önce Sayın İmamoğlu; Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş hakkındaki güzellemeler kamuoyu tarafından takip edilmiştir. Biz bütün bu tedbirleri alırken; seçim dönemindeki CHP-HDP yakınlaşmasını, bu psikolojik ortamı göz önüne alırız. Herhangi bir toplumsal olayda, cenaze töreninde bu kadar yoğun kalabalıklarda bu kadar duygusal ortamlarda olaylarla ilgili alınacak tedbirler buna göre hesaplanır." dedi.

Süleyman Soylu Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı hakkında konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının görüntüleri VİDEO