İdo Tatlıses kimdir

İdo Tatlıses kimdir

Asıl adı babası gibi İbrahim olan İdo Tatlıses, İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna’nın oğlu. İbrahim Tatlıses’in en küçük oğlu olan İdo 1992 yılında dünyaya geldi.

MÜZİK İLE BÜYÜYEN BİR ÇOCUK

Babasının şarkıları ile büyüyen İdo, 2012 yılında dünyanın sayılı müzik okullarından Berklee College of Music’e eğitim görmek için başvurdu. Başvurusu olumlu yanıt alınca Berklee’de “Arrange and Producer” (Düzenleme ve Yapımcılık) bölümünde sertifika eğitimi aldı.

Berklee College of Music mezunları arasında Türk-Amerikalı dünyaca ünlü albüm yapımcısı Arif Mardin’de (15 Mart 1932, İstanbul - 25 Haziran 2006, New York) bulunmaktadır. Arif Mardin 40 yıllık kariyerinde, 40 altın ve platin albüm ödülü kazandı ve 15 kez aday gösterildiği Grammy ödülünü 12 kez kazandı.

ŞARKICILIK KARİYERİ

2013 yılında DJ’lik yapmaya başlayan İdo, utangaçlığını atlattıktan sonra şarkıcı olarak yeni bir kariyere başladı ve Haziran 2014’te ilk teklisi “Sonsuz Teşekkürler”i Deriko Müzik etiketi ile çıkardı. Kasım 2014’te “Satır Satır” ve Mart 2015’te “Kaç Kere” teklileri ile müzik dünyasında hızlı adımlarla ilerliyor.

BABASI İBRAHİM TATLISES'İN AMELİYAT SÜRECİ

14 Mart 2011’de yaşadığı suikast sonrası devam eden tedavi sürecinde Amerika’da önemli bir ameliyat geçiren babası İbrahim Tatlıses’in yanında bulunan İdo, röportajında ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek tekrar gündeme geldi. Bu süreçte hayatında ilk kez yemek yaptığını da belirten İdo, annesi Derya Tuna'nın kendisine Skype üzerinden karnıyarık yapması için yardımda bulunduğunu anlattı.

BEYAZ İDO'NUN KAŞLARI HAKKINDA SKEÇ HAZIRLADI

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün programı Beyaz Show'a katılan İdo'nun kaşlarıyla dalga geçildi. İdo, Beyazıt Öztürk ile birlikte oynadıkları kaş skecinde kendi kaşlarını tiye aldı.

HADİSE'YE TWİTTER ÜZERİNDEN SERT SÖZLER

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo, şarkıcı Hadise’ye Twitter’dan göndermede bulundu. Alanya 13'üncü Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği kapsamında Hadise'nin hemen öncesinde sahne alan İdo Tatlıses, Twitter hasabından, “Beni kimse sahneden indiremez, Hadise beni ilgilendirmez. Orada hadise çıkar, kim takar Hadise’yi!” sözlerini paylaştı.

DÖVMELERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DA İLGİSİNİ ÇEKTİ

Dövmeleri dikkat çeken İdo Tatlıses, 2014 yılında Mart ayında yapılan Genel Seçim çalışmalarında o zamanlar Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la karşılaştı. İdo'nun kolundaki dövmeler Erdoğan'ın da dikkatini çekti. İdo Talıses, dövmelerin ne anlama geldiğini anlatırken çekildiği bu fotoğrafı sosyal medya adresinden paylaşarak 'Başbakanıma dövmelerimi açıklarken' iletisini düştü.

İdo Tatlıses, Twitter üzerinden @tatlisesido hesabıyla, Instagram'da  ise @idotatlises hesabıyla sevenleriyle buluşmaktadır.