İdrar kesesinden odun parçası çıktı
Ajanslar

Doktorların tıp tarihinde ilk kez gördüğü olayın nasıl gerçekleştiği bilinmezken, Köroğlu, 40 sene önce bahçede kayarken bir kaza geçirdiğini ve kendisine bir cisim battığını hatırladığını anlattı.

İdrar kesesinden odun parçası çıktı

FOTOĞRAF: Sağlığına kavuşan Halil Köroğlu'nun idrar kesisinden tıp tarihinde görülmeyen odun parçası çıktı.

İÇİNDEN 8 SANTİMLİK PARÇA ÇIKTI

Zonguldak'ta işçi olan 2 çocuk babası Halil Köroğlu, yüksek ateş ve idrar yapma zorluğu şikayetiyle geçen 13 Ekimde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne gitti. Üroloji Doktoru Metin Kılıç'ın yaptığı kontrolde, Köroğlu'nun idrar kanalı ve kesesinde bir cisim saptandı. 20 Ekim'de hastanede yaklaşık 2 saat süren operasyonla 8 santim uzunluğundaki parça alındı.

''ODUNU GÖRÜNCE ŞAŞIRDIK''

Sağlığına kavuşan Halil Köroğlu, ilkokul 2'nci sınıfa giderken kışın bahçede naylonla kayarken kasığına bir cisim battığını, idrar kesesindeki odun parçasının o olduğunu düşündüğünü söyledi. Köroğlu, şöyle konuştu: "Daha önce de ağrı ve yanma oluyordu. Ama önemsemiyordum. Ağrılarım artınca Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Burada yapılan tetkiklerde idrar yolunda tespit edilen odun parçası ameliyatla alındı. Çocukken karda kayarken girdiğini düşünüyorum. Odunu görünce şaşırdık.''

İdrar kesesinden odun parçası çıktı

TIP TARİHİNDE YOK

Dr. Metin Kılıç ise, "Genel durumu düzeldikten sonra hastamızı operasyona aldık. İdrar kesesindeki taş kırıldı, taşın içerisinde 8 santim uzunluğunda odun parçası gördük. Bu çok nadir bir durumdur. Araştırmalarımızda tıp tarihinde böyle bir vakaya rastlayamadık.'' dedi.