İfadeye çağrılan ilk HDP'li vekiller

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezlekeler, ilgili savcılıklara ulaşmaya başladı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekilleri Yıldırım ve Özkan hakkında hazırlanan fezlekelerde yer alan atılı suçlarla ilgili soruşturmayı başlattı.

ÖRGÜTÜN PROPAGANDASINI YAPTILAR

Milletvekilleri Yıldırım ve Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Söz konusu milletvekilleri hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından fezleke hazırlanmıştı.İfadeye çağrılan ilk HDP'li vekiller

HDP'li kadın milletvekili korucuları tehdit etti VİDEO

KÖY KORUCULARINI TEHDİT ETTİ

HDP Milletvekili Özkan hakkında hazırlanan fezlekeler arasında 8 Haziran'da partisince düzenlenen seçim kutlamasında köy korucularına yönelik sarf ettiği sözlerde yer alıyor.

Özkan, konuşmasında köy korucularına "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi (kalaşnikof silahı) size çevirmesini çok iyi biliriz." ifadesini kullanmıştı.

Savcılık, milletvekili Özkan'ın söz konusu konuşmasında suç unsuru tespit ederek, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.

İFADEYE GİTMEDİLER

HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özhan ifade vermeye çağrılmasına rağmen ifadeye gitmedikleri öğrenildi.

"DOKUNMADA" SÖZ ARTIK YARGININ

Adalet Bakanlığı dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerine ait 682 fezlekenin tamamını, savcılıklara göndermişti. Böylece dokunulmazlıkları kaldırılan 152 milletvekilinin tamamı için yargı yolu açılmış oldu.

Savcılıklara gönderilen fezlekeler arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a ait dosyalar da yer alıyor.

İfadeye çağrılan ilk HDP'li vekiller