Iğdır'dan acı haber
Detay Haber

Iğdır'ın Aralık ilçesi İran sınırındaki Gökay Bölüğü'nde görevli ismi öğrenilemeyen uzman çavuşun belinden çıkardığı tabanca, masaya bırakmak istediği sırada kazara ateş aldı. Tabancadan çıkan kurşun Uzman Çavuş Samet Özkan'a isabet etti.

Iğdır'dan acı haber

AMBULANSTA KALBİ DURDU

Karın boşluğundan vurularak ağır yaralanan Samet Özkan için bulundukları yere sağlık ekibi geldi. Ambulansa alınan Samet Özkan'ın, hastaneye götürülürken kalbi durdu. Sağlık görevlilerinin kalp masajıyla hayata döndürdüğü Samet Özkan, Iğdır Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Özkan, doktoların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Iğdır'dan acı haber

AİLESİ AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Şehit Uzman Çavuş Samet Özkan için bugün Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene; Vali Enver Ünlü, askeri yetkililer, kurum amirleri ve şehidin ailesi katıldı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Törende, evli ve 1 çocuk babası şehidin ailesinin güçlükle ayakta durduğu görüldü. Tören sonrası Şehit Uzman Çavuş Samet Özkan'ın cenazesi, askeri uçakla memleketi Adana'ya gönderildi.

Iğdır'dan acı haber

BABA EVİNDE YAS

Uzman Çavuş Samet Özkan’ın acı haberi babası Mehmet Özkan ve annesi Selma Özkan’a askerler tarafından verildi. Şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Iğdır'dan acı haber

"KEŞKE BEN ÖLSEYDİM"

Evinin sokağına kurulan çadırda taziyeleri kabul eden Selma Özkan, oğlunun fotoğraflarına sarılıp gözyaşı dökerek, “Sametim, kurban olsun annen sana. Keşke ben ölseydim. Sametim sana hiç yakışmadı. Tüm askerlere dua ediyordum sırf oğluma bir şey olmasın diye. Oğlum için tüm tabura dua ediyorum. Bindiği araca kadar kurban gidiyordum. Askerlerim, o formanıza kurban giderim. Senin hatrın için artık asker kıyafeti giymeyeceğim. Asker kıyafetine aşık oldum. Çiçeğim benim.” dedi.

Iğdır'dan acı haber

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da şehit uzman çavuş ile ilgili açıklama geldi.

Iğdır'dan acı haber

Yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Iğdır'dan acı haber

AKAR BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit Uzman Çavuş Samet Özkan için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda Bakan Akar, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." dedi.

Şehit Uzman Çavuş Samet Özkan'ın cenazesi bugün Kayışlı Mahallesi Mezarlığı'nda Cuma namazı sonrası düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.