Iğdrı ve Mardin'de PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonlar
AA

Iğdrı ve Mardin'de PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonlar

Alınan bilgiye göre, Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda kent merkezi ve Halfeli beldesinde 28 Aralık pazartesi günü düzenlenen "Şafak-13" operasyonunda gözaltına alınanlardan son 5 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi hakim karşısına çıkarılan 5 zanlıdan, bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan olduğu belirlenen "Roni" kod adlı terörist Azat K. tutuklandı. Eski Halfeli Belediye Başkanı Ömer Aksu, M.Ç, S.K. ve N.G. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Dün ve bugün Iğdır Adliyesi'nde mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 6'sı tutuklanırken 9 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olayla ilgili Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda, emniyet ekiplerinin de katılımıyla kent merkezi ve Halfeli beldesinde "Şafak-13" adlı operasyonda "terör örgütü PKK üyesi oldukları, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla eski Halfeli Belediye Başkanı Aksu'nun ve bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan "Roni" kod adlı terörist A.K'nin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.

MARDİN'DE PKKA VE DAİŞ OPERASYONLARI

Mardin Valiliği, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 1 kadın teröristin etkisiz hale getirildiğini, terör örgütü PKK ve DAİŞ üyesi 9 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kızıltepe ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin olay yerine intikali esnasında güvenlik güçlerine el bombası ile saldırıda bulunan terör örgütü PKK mensubu bir kadının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Teröristin üzerinden silah, 2 dolu şarjör ve el bombasının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ayrıca güvenlik güçlerimizce yapılan takipte 6 terör örgütü mensubu daha yakalanmış ve haklarında yapılan adli işlem sonucu tutuklanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 6 kaleşnikof marka silah, 30 dolu kaleşnikof şarjörü, 6 hücum yeleği ile çok sayıda mermi ele geçirilmiştir."

Kızıltepe İlçesi Büyük Boğaziye Mahallesi'nde yapılan arama faaliyetlerinde ise el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğu aktarılan açıklamada, Rus yapımı iki savunma tipi el bombası ve piknik tüpüyle hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneğinin kontrollü şekilde imha edildiği vurgulandı.

DAİŞ terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen ve eylem hazırlığında bulunan iki şüpheli şahsın eş zamanlı operasyonla yakalandığı, sevk edildikleri adli makamlarca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandıkları bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Derik'te eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK mensubu 1 kadın teröristin tutuklandığı, çantasında tabanca, 2 dolu şarjör ve 2 el bombası ele geçirildiği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)