İHH Başkanı Yıldırım: TIR haberini patlatan cemaatçi

İHH Başkanı Yıldırım: TIR haberini patlatan cemaatçi

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programının konuğu oldu.

İsrail'le yaşanan Mavi Marmara olayı ve TIR olayı arasında dolaylı bir lişki olduğunu savunan Bülent Yıldırım, şu açıklamaları yaptı:

"LİEBERMAN KONUŞTU, TIR OLAYI PATLADI"

"İsrail'de gemiye baskın yapanları tek tek tespit ettik. Dünyanın her yerinde kendilerine dava açtık. Artık dünyanın hiçbir yerinde rahat gezemiyorlar. Bunun üzerine İsrailli yetkililer, bizim için 'Hamas ve Hizbullah gibi terör örgütü' ifadesini kullandı. Ve bu suçlamalarından hiç vazgeçmedi."

"İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman bir açıklama yaptı: İHH bizim için büyük bir tehdittir dedi. İkigün sonra TIR olayı patladı. Biz olaya müdahale ettik. TIR'ın bizimle hiçbir ilgisi olmadığını tespit ettik."

"TODAY'S ZAMAN CEMAAT'İN DEĞİL Mİ?"

"Haberi yapan şahsın cemaate yakın bir isim olduğunu öğrendik. Cemaate sorduk bizden değil dediler. Fakat Today's Zaman bu haberi hemen İngilizce sayfasından bütün dünyaya servis ettiler. Biz 'Ne yapıyorsunuz' dedik. Bugün Gazetesi'nde yazan Tuncay Opçin, 'İHH'nın Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ından silah çıktı. Fazla söze hacet yok.' diye bir twwet atıyor. Cemaatçi arkadaşlara soruyoruz. 'Biz değiliz' diyorlar. Peki Emre Uslu kimden? Tuncay Opçin kimden? Today's Zaman kimden?"

"CHP milletvekili bile önce İHH diye tweet attı. Sonra yerine gidip tespit etti ve 'Bu MİT'in TIR'ı' şeklinde açıklama yaptı."

"Şimdi önce bu iftirayı yapıyorlar. Sonra 'Biz bu haberi çektik' diye sıyrılmaya çalışıyorlar.."

İHH Başkanı Yıldırım: TIR haberini patlatan cemaatçi