İhsan Eliaçık HDP'den aday olacak

İhsan Eliaçık HDP'den aday olacak

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri öncesinde adaylık kulisleri de hızlandı.

Erbil merkezli Rudaw, partilerin tanınmış birçok isme adaylık teklifi götürdüğünü fakat en köklü değişimin HDP'de yaşandığına dair bir haber yayınladı.

İLK KEZ BAŞÖRTÜLÜ ADAY

Haberde, HDP içinde İslami kimliğiyle bilinen Ayhan Bilgen’in yanısıra 28 Şubat sürecinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken İslami yazar Hüda Kaya’nın HDP listelerinde yer almasına kesin gözüyle bakıldığı ifade ediliyor. Böylece HDP ilk defa Kürt siyaseti başörtülü bir kişiyi milletvekili adayı göstermiş olacak.

GEZİ İMAMI İHSAN ELİAÇIK DA ADAY

Rudaw, ayrıca Gezi Parkı'ndaki çıkışlarıyla olayların en önünde yer alan Antikapitalist Müslümanlar grubunun lideri İhsan Eliaçık’a da HDP tarafından adaylık teklifi götürüldüğünü yazdı.  İhsan Eliaçık'ın adı Gezi'de Cuma namazı kıldırdığı için "Gezi imamı"na çıkmıştı.

ADAY OLACAK SANATÇILAR

HDP listesinde sanatçıların da yer alacağı belirtiliyor. Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Suavi’nin ismi ön plana çıktı.

GEZİ'DE ÖLENLERİN AİLELERİ

Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin de HDP’den aday gösterileceği belirtiliyor. Berkin Elvan’ın ailesine teklif götürüldüğü ancak ailenin bunu kabul etmediği, Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük’ün ise teklifi kabul ettiği öğrenildi.

Gazeteci Günay Aslan, HDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, KCK davasından cezaevinde yatan eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, avukat Ayşe Batumlu, 1999'daki çekilme sürecinde Öcalan'ın talimatıyla Türkiye'ye gelerek teslim olan 'Barış Grubu' üyesi Seydi Fırat, eski DSP Milletvekili Prof. Dr. Cengiz Güleç’in aday listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

RAKEL DİNK TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

HDP, Ermeni bir kişiyi de aday gösterme kararı aldı. Bunun için Hrant Dink karısı Rakel Dink’e teklif götürüldüğü ancak Dink’in bunu kabul etmediği belirtildi. Partinin aşka bir Ermeni aday arayışı sürüyor.

İhsan Eliaçık Öcalan'ın İslam Kongresi'nde

İhsan Eliaçık HDP'den aday olacak