İhsan Eliaçık kimdir

i

Yazar ve Düşünür. 23 Aralık 1961'de Kayseri'de doğdu. Kayseri ve Kırşehir'deki değişik okullarda ilk, orta ve lise öğrenimi tamamladı (1980).Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu (1985-1990).

İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDEN AYRILDI

İlahiyat Fakültesi'nden ayrılarak bağımsız yazarlık hayatına başladı (1992)... Yeryüzü, Değişim, Kayseri Gündem, Yarın, Zaman, Gerçek Hayat,Söz ve Adalet, Bilge Adam gibi bir çok dergi ve gazetede yazdı.

12 Eylül 1980 darbesinde Mamak Cezaevi'nde 1 yıl yattı.. Akıncılar ve Akıncı Gençler davasından yargılandı ve beraat etti. 28 Şubat'da 30'u aşkın davada yargılandı, iki kez cezaevine girdi.

22 KİTABI VAR

30 yılı aşkın süredir fikir hareketlerine, düşünce ve yazı hayatına devam ediyor. Özgür Gündem ve Karşı gazetelerinde yazıları yayınlanıyor. Kitapları İnşa Yayınlarından çıkıyor. Şu ana kadar 22 kitabı yayınlandı.En son yazmış olduğu Karşı Gazetesi'ndeki köşesinden ayrıldı. Gerekçe olarak da 'Çünkü yolsuzluk ve rüşvet dosyalarının baş ismi, adını “abdestli kapitalizm” koyduğumuz son devrin sembol müteahhitlerinden birinin, aynı pazar günü tam safya resmini ve ilanını gördüm. Gökdelenin önünde “Ama para bendee...” dercesine sırıtan bir surat vardı.' diyerek tarif ettiği bir gazete ilanı nedeniyle ayrılmıştır.Yazılarıyla Anti-Kapitalist Müslümanlar adıyla tanınan islami-politik oluşumun teorik altyapısını geliştirdi ve bu harekete sahip çıktı.Evli ve beş çocuk babası. Arapça ve İngilizce biliyor, İstanbul'da yaşıyor.

TABU YIKAN

14 Mart 2007 tarihli Hürriyet gazetesinde yayınlanan Ahmet Hakan'ın yazısında İhsan Eliaçık'tan övgüyle bahsederken, kendisine "tabu yıkan" sıfatını uygun bulmuştu