İhsanoğlu'ndan Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya ilginç benzetme
İHA

MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam saatlerinde Ahmet Hakan Coşkun’un Nişantaşı’ndaki evine gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burada yaklaşık 45 dakika kalan İhsanoğlu ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"HAYRET VERİCİ BİR HADİSE"

Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadığını ifade eden İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Hayretler verici bir hadise. İstanbul’un ortasında böyle işlek caddelerin bir tanesinde insanın evinin önünde böyle bir zorbalığa maruz kalması Türkiye’deki asayişin durumunu, basına karşı durumun ne olduğunun göstergesidir. İbret verici bir hadisedir. Ahmet Hakan Bey’e geçmiş olsun dileklerimi ilettim"

"NEREDEYSE ŞEBBİHA ŞEYSİNE MARUZ KALACAĞIZ"

Haberi Avrupa Konseyi Toplantısı’nda olduğu sırada ve basın hürriyetinden bahsettikleri anda öğrendiklerini ifade eden İhsanoğlu, “Bu hadisenin olduğu anlarda biz Strasbourg’ta Avrupa Konseyi toplantılarındaydık. Orada Türkiye ile ilgili raporu arz ederken, basın hürriyetinden bahsederken herkes endişesini ve kaygılarını ifade ediyordu. Bu hadisenin haberi gelince de üzerine tuz biber ekildi. Ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri çok açık bir mesaj yayınladı. Şuna üzülüyoruz; Türkiye’de hala zorbalık anlayışı hakim. Neredeyse Şebbiha şeysine maruz kalacağız” diye konuştu.

İhsanoğlu'ndan Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya ilginç benzetme

ŞEBBİHA NE DEMEK

- Şebbiha yani hayalet kelimesi, Suriyeli rejim karşıtlarını katleden kişiler için kullanılan bir ifade.

İhsanoğlu'ndan Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya ilginç benzetme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)