IKBY'de referandum sonuçları
ensonhaber.com

Irak'ın kuzeyinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani başta Türkiye, ABD, İran gibi dünya ülkelerinden gelen bütün uyarılara rağmen illegal bir şekilde bağımsızlık referandumu gerçekleştiriyor.

İllegal referandumun sonuçları açıklanmadan sokaklara dökülerek İsrail bayrağıyla kutlamalar bile yaptılar.

IKBY'de referandum sonuçları

BÖLGEDEN SONUÇLAR GELMEYE BAŞLADI

İllegal referandumda seçmenlere "Kürdistan bağımsızlık referandumunu destekliyor musunuz?" diye soruldu. Sandıkların kapatılmasının ardından bölgeden sonuçlar da gelmeye başladı.

EVET OYLARI YÜKSEK YÜZDEDE

Şu ana kadar henüz sonuçların belli olmadığı çok sayıda şehir var. Barzani'nin ajansı Rudaw'a göre şu ana kadar 282 bin seçmenin oyu sayıldı. Buna göre evet oyları yüzde 93.29, hayır oyları ise yüzde 6.71 oranında gidiyor.

KATILIM YÜZDE 72

AA'nın haberine göre IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Sözcüsü Sirvan Zirari, referanduma katılım oranının yüzde 72 olduğunu ileri sürerek, sonuçların 3 gün içinde açıklanacağını belirtti.

IKBY'de referandum sonuçları

IKBY'de referandum sonuçları

TSK VE IRAK ORDUSU'NDAN BARZANİ'YE GÖZDAĞI

TSK ise bu geçersiz referanduma karşı sınırda tatbikatlar gerçekleştiriyor. Irak da bu tatbikatlara destek verdi. Bugün referandumun gerçekleştirildiği sırada Irak ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri ortak bir tatbikat düzenledi.

IKBY'de referandum sonuçları

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

IKBY'de referandum sonuçları daha açıklanmadan kutlamalara başlayarak zafer ilan edilse de Türkiye'nin bu konudaki tavrı orada bir zaferin asla elde edilemeyeceğinin göstergesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Barzani'yi son defa uyardı ve tıpkı Fırat Kalkanı gibi bir gece ansızın gelinebileceğinin sinyalini verdi. Sınırda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin boşuna beklemediğini belirtti.