İki kişiyi öldüren alkollü sürücü: Kaza Allah'tan geldi
DHA

1

Mersin’in merkez Toroslar İlçesi’nde 23 Mayıs’ta meydana gelen kazada makine mühendisi Erhan Türk yönetimindeki otomobil, iddiaya göre Anıttepe mevkiinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak kokoreççi dükkanına girdi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada kokoreç yemek için burada bulunan 57 yaşındaki Ali Soy ve 51 yaşındaki Faruk Sökemen hayatını kaybederken, 1.50 promil alkollü olduğu belirlenen Erhan Türk ile araçtaki arkadaşı Emrah Topsakal (28) ve işyeri sahibi Hurşit Berk (45) yaralandı.

15 YIL HAPİS İSTEMİ

Tedavisinin ardından tutuklanan Türk hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 15 yıl hapis istemiyle Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede sürücünün 1.50 promil alkollü olduğunun tespit edildiği ve güvenli araç kullanmayacak durumda olmasına rağmen trafiğe çıkarak iki kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına sebep olduğu belirtildi.

"KAZA ALLAH'TAN GELDİ, TAHLİYEMİ İSTERİM"

İddianamede bilinçli taksir ile müspet suçu işlediği ifade edilen Erhan Türk, ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay günü akşam saatlerinde alkol aldığını belirten Türk, bir minibüsün kendisini sıkıştırması sonucu direksiyon kontrolünü yitirdiğini öne sürerek kendisini şöyle savundu:

"Minibüs beni sıkıştırdı, aracımın sağ arka tarafına dokunup çarpınca, direksiyon h?kimiyetini kaybedince kaza oldu. Olayın asıl sebebi minibüstür. Kazayı bilinçli yapmadım. Çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Ben makine mühendisiyim. Büyük bir firmanın şantiyesinde çalışıyorum. 35 şantiye bana bağlıdır.

Hasbelkader başıma gelen bu olaydan dolayı tutuklandım. Babama da ben bakıyorum, ayrıca vefat edenlerin aileleri de mağdurdur. Onların da mağduriyetini giderebilmem için dışarıda olup çalışmam gerek. Sabıkasızım kaza Allah’tan geldi, tahliyemi isterim."

İki kişiyi öldüren alkollü sürücü: Kaza Allah'tan geldi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)