İlk milli tren 2018'de rayda

tren

Türkiye'nin demiryolu teknolojisi üretmesi ve yurt dışına da bu teknolojiyi ihraç etmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

PROJELER GÖZ DOLDURUYOR

Türkiye'nin yerli üretim kapasite ve kabiliyeti her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Demiryolu endüstrisinde ise bağımlılığımız her geçen gün daha da azalıyor. Yerli üretime verdiğimiz önem artarken, hayata geçirilen projeler göz dolduruyor.

İlk milli tren 2018'de rayda

YÜZLERCE ORTAK ÇALIŞMA

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (Tülomsaş) tarafından yapılacak olan milli YHT projesinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Aselsan ve 153 özel sektör şirket de çözüm ortakları olarak yer alıyor. Ar-Ge konusunda da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destek veriyor.

SAATTE 350 KİLOMETRE HIZ

300-350 kilometre hızla gidecek ileri teknoloji ürünü ve yüksek konforlu milli yüksek hızlı tren tamamlandığında Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle her boyutta tanışmış olacak.

İlk milli tren 2018'de rayda

EKONOMİYE KATKISI 2.5 MİLYAR DOLAR

Ülke ekonomisine yaklaşık 2,5 milyar dolar katkı sağlayacak proje ile 106 set milli yüksek hızlı tren üretilmesi hedefleniyor.

2018'DE BİTECEK

Prototiplerin yüzde 53 yerlilik oranıyla üretilmesi amaçlanan proje çerçevesinde Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 için yerlilik oranının yüzde 85 düzeyine çıkarılması öngörülüyor. Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında üretilmesi planlanan trenin 350 km/s hız yapması ve 2018'de bitirilmesi hedefleniyor.