İlk önce ülkenizi gezin | Artvin Maçahel'i görün
ensonhaber.com
Mustafa CİVAN /

Sizi 'cennet vatan Türkiye, taşı toprağı altın' sözleriyle daraltmayacağım. Ama ülkemizde öyle kesimler var ki, kendi ülkesinden kesinlikle memnun olmaz. Türkiye'de olan kalitesiz ve kötüdür ama yurt dışında olan kalitelidir, olağanüstüdür. Hayranlıkla yurt dışı ülkelerini, özellikle Avrupa'yı izleyenler, ülkemizde Karadeniz'in eşsiz doğasını, İç Anadolu'nun benzersiz göllerini görmezden gelir.

IRGANTI KÖPRÜSÜ

Dünyada dört tane çarşılı köprü bulunur, bunlardan biri de Bursa’nın Osmangazi ilçesini Yıldırım ilçesine bağlayan Irgantı Köprüsü'dür. 10 metre genişliğindeki bu köprüde 24 dükkan yer almakta. Tabii bu tarihi köprüden bihaber olanlar Floransa'da bulunan Ponte Vecchio Köprüsü'nü görmek için İtalya'ya giderler.

İlk önce ülkenizi gezin | Artvin Maçahel'i görün

EŞSİZ DOĞASIYLA KARADENİZ

İsviçre, gerek yaylaları, gerek Alpler'in ortasındaki gölleriyle görenleri kendine hayran bırakan, muhteşem doğasıyla tüm dünyanın ilgisini çeken bir ülke.

Tabii bizim memleketin de İsviçre'den aşağı kalır yanı yok. Karadeniz'in eşsiz doğası, İsviçrelileri bile kıskandıracak seviyede.

Artvin

Artvin, yemyeşil yaylaları ve tarihi zenginlikleriyle her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Artvin'e gittiğinizde ilk tepkiniz 'ha İsviçre ha Artvin' olacaktır.

İlk önce ülkenizi gezin | Artvin Maçahel'i görün

Amasra

Batı Karadeniz'de yer alan Bartın'ın masalsı ilçesi Amasra, patika yolları ve tarih kokan sokaklarıyla öne çıkıyor. Alp Dağları'ında yaşayan Heidi, belki Amasra'yı görse İsviçre'de değil, Amasra'da yaşamayı seçerdi.

İlk önce ülkenizi gezin | Artvin Maçahel'i görün

TÜRKİYE'NİN MALDİVLERİ

Bilindiği üzere Maldivler'e gitmek oldukça maliyetli, onun yerine 'Türkiye'nin Maldivler'i' olarak bilinen Salda Gölü'nü tercih edebilirsiniz. Burdur'da yer alan Salda Gölü, kumu, suyunun temizliği ve turkuvaz rengiyle Maldivler'i andırıyor.

Tabii Salda'ya giderken okyanus kıyılarının eşsiz manzarasını birebir yaşamak gibi çok büyük bir beklentiniz olmasın, çünkü burası bir göl.

İlk önce ülkenizi gezin | Artvin Maçahel'i görün

Yurt dışına gitmek yerine Türkiye'de gezip görülebilecek benzer rotalara katkıda bulunmak istiyorsanız, mustafa.civan@ensonhaber.com 'a mail gönderebilir ya da Ensonhaber'in 0533 378 2000 WhatsApp ile canlı iletişim hattına yazabilirsiniz. Bilginizi, haberin yorumları üzerinden de paylaşabilirsiniz.