İlker Başbuğ'dan Cemaat'e operasyon yorumu

İlker Başbuğ'dan Cemaat'e operasyon yorumu

Star Haber'den Nazlı Çelik'e konuşan İlker Başbuğ, Emniyeti sarsan 'paralel yapı' operasyonu ile ilgili, "Bu gözaltılar sadece 17 ve 25 Aralık süreciyle mi ilişkili kalacak?" diye sordu.

Görevdeyken cemaat yapılanmasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a bir liste verdiğini ve bu listenin başında, şimdi gözaltında olan İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in olduğunu söyleyen Başbuğ, Yılmazer'in, "Başbuğ'un tututklanması talimatını Başbakan verdi" sözlerini ise "İnanmıyorum' diyerek değerlendirdi.

İlker Başbuğ'dan Cemaat'e operasyon yorumu

İlker Başbuğ haberleri

İlker Başbuğ'dan Cemaat'e operasyon yorumu İZLE

İşte Başbuğ'un açıklamalarındaki o bölüm:

"BAŞBAKAN'A LİSTE VERDİK"

TSK'ya karşı yargı ve polis yoluyla yürütülen operasyonları yaşamaya başlayınca, bu operasyonun arkasında kimlerin olduğunu imkanlarımız dahilinde araştırmaya çalıştık. Çeşitli yerlerden aldığımız bilgiler, özellikle bu kompla operasyonunun arkasında emniyetteki bazı polis şeflerinin olduğunu gösteriyordu. Çeşitli kanallardan aldığımız bilgiler dahilinde, emniyetle ilgili bir liste hazırladık. Tabi düşünce ve endişelerimizi birkaç defa sayın Başbakan'la paylaştım. Ve bu polislerle ilgili kendisine bir liste verdik. Hatırladığım kadarıyla, bu listenin başında da, Ali Fuat Yılmazer var. Kendisi aldı, ilgileneceğini söyledi. Sonuç alamadık, gelişme olmadı.

İlker Başbuğ'dan Cemaat'e operasyon yorumu