İmar mevzuatı sorunları STK’larla birlikte çözülecek
ensonhaber.com

stk

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar mevzuatlarında yaşanan sorunları masaya yatırıyor. Ülke dinamizmi ve gelişme süreci nedeniyle zorunlu olarak revizyona uğrayan, anlam bütünlüğü yer yer kaybolmuş olan mevzuat,  50 kişilik komisyon tarafından incelenerek yeniden düzenlenecek.

İlki bugün Ankara’da düzenlenen çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra STK’lardan, kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katılacak.

KOMİSYONA ÇOK SAYIDA İSİM KATILACAK

Komisyonda, 16 büyükşehir, 9 il ve ilçe belediyesi, 6 Bakanlık, 7 Üniversite, 5 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan imar mevzuatı konusunda uzman teknik personeli yer alacak.

İmar mevzuatı açılış programına davet edilen isimlerden bazıları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı üniversite dekanları, bakanlık temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları oldu.

Komisyon mevcut imar mevzuatının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak mevzuat ve Büyükşehir Belediyeleri'nin mevcut yönetmeliklerini inceleyecek.

İMAR MEVZUATI REVİZYONU YAPILACAK

15 günde bir yapılacak çalıştaylarla ülkemizin önemli hedeflerinden olan yaşanabilir, insan odaklı, çevreye duyarlı ve kimlikli şehirlerimizin oluşmasına katkı sağlayacak. Komisyon, Mevcut İmar Mevzuatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan taslak mevzuat ve büyükşehir belediyelerinin mevcut yönetmeliklerini dikkatle inceleyerek İmar Mevzuatı'nın revizyonunu yapacak.

Ayrıca bu çalışma ile bürokrasinin de asgari seviyeye indirilmesi hedeflenmekte olup, çalışmanın ilk sonuçlarının 3 ay gibi bir süre içerisinde alınması hedefleniyor.