IMF’den Mısır’a 12 milyar dolar kredi
ensonhaber.com

IMF’den Mısır’a 12 milyar dolar kredi

IMF, Mısır hükümetinin 3 yıl vadeli 12 milyar dolarlık kredi talebine onay verdi. Onayın, personel düzeyinde verilen kredi, hükümetin bütçe açığı kapatması ve döviz piyasasını iyileştirmek amaçlı olduğu belirtildi.

SİSİ VERGİLERİ ARTIRACAK

IMF’nin açıklamasında Mısır Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini artırma ve enflasyonu tek haneye düşürmeyi hedeflediğine işaret edildi. Uluslararası Para Fonu, Mısır’ın ‘ortakları’na da çağrıda bulundu, harekete geçip Mısır’ı bu dönemde desteklemeye çağırdı. Kredinin Mısır'a aktarılması için IMF Yürütme Komitesi'nin de kararı onaylaması gerekiyor. Mısır'ın bu kredi anlaşması kapsamında vergileri artırması ya da sübvansiyonları azaltması bekleniyor.

SİSİ'NİN DARBESİ EKONOMİYİ DE VURDU

Mısır cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin 2013'te başını çektiği askeri darbeden sonra Mısır'ın ekonomisindeki sorunlar arttı. Sisi yönetimini destekleyen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Mısır ekonomisine akıttığı milyarlarca dolara rağmen Mısır para birimi değer kaybetti. Mısır, dünya yolsuzluk listesinin de ilk sıralarında yer alıyor.