İMKB'den Avrupa borsalarını kıskandıracak performans

İMKB'den Avrupa borsalarını kıskandıracak performans

Türkiye ekonomisi Avrupa ekonomileri karşısında kıskandıracak bir performans sergiliyor. Büyümede Çin'den sonra dünyanın en çok büyüyen ekonomisi olan Türkiye, borsada ulaştığı seviyeyle tarihi rekora imza attı. Avrupa ekonomileri işsizlikle boğuşup kemer sıkma politikaları uygularken Türkiye'nin ekonomik performansı sürekli yükseliyor.

BORSA TARİHİ REKOR KIRDI

Uzun süredir özellikle kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten not artışı beklentisiyle yükseliş trendinde olan İMKB 100 Endeksi dün TL bazında tarihi rekorunu kırdı.

Güne hafif düşüşle 70.676 puandan başlayan endeks daha sonra gelen adımlarla ilk seansı önceki kapanışına göre 358 puanlık yükselişle 71.066 puandan kapattı. İkinci seans devam eden alımlarla Endeks günü yüzde 1.43'lük yükselişle 71.717 puandan kapattı ve tarihi rekorunu kırdı.

Borsanın yükselişini, dün Moody's'den gelen not artışı için üç şartın yerine getirilmesi gerektiği yönündeki açıklama da durduramadı.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI NOT ARTIRACAK

Borsadaki rekor puanın temelinde ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu artıracağına ilişkin sinyaller etkili oldu. Fitch'in Türkiye'nin notunu artırması beklenirken bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in ise siyasi gerginliği gerekçe göstererek not artırmayacağı ileri sürüldü.