İnce: Devlet yönetimimizde güçlü hep ikinci adam olmuştur
DHA

Aday tanıtım toplantısına katılan CHP’li Muharrem İnce, Yalova’dan hiçbir şekilde bundan sonra herhangi bir yere aday olmayacağını söyledi.

"BAŞKA YERLERE ADAYIM"

İnce, "Ben bu kentin 16 yıl milletvekilliğini yaptım. Artık benim için o defter kapandı. Ben Yalova’dan hiçbir şekilde artık bir yere aday değilim. Başka yerlere adayım. Tahmin ediyorsunuz siz." diye konuştu.

İnce: Devlet yönetimimizde güçlü hep ikinci adam olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türklerin binlerce yıllık geleneğini yok ettiğini ileri süren İnce, "Son bir yılda, son bir ayda yaşananlara baktığımda kendini muhafazakar Osmanlıcı olarak tanıtanlara bir şey söylemek istiyorum.

Geçenlerde Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı’nın sonucuyla ilgili bir törene gitti. Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle ilgili bir tören. Birinci Dünya Savaşı’nın sonucunda ne oldu? Bir numaralı gerekçe Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı Osmanlı’dan sonra yeni bir devlet kurmuş olmasına rağmen Osmanlı’ya saygısından ötürü o törene gitmezdi. Gitmezdi. Osmanlı’nın yıkıldığı bir savaşın bitiş törenine gideceksin sonra da gelip buralarda yerliyim, milliyim diyeceksin.

Türkiye Cumhuriyeti’nin içerisinde konsolosluklarda insanlar öldürülüyor. Parçalara ayrılıyor, kasap gibi ve hala çıkıyor işte be dünya lideriyim. Şuyum, buyum tartışmaları yapıyor.

TÜRK TARİHİNİN GELENEĞİNİ YIKTI

Muhafazakarlara sesleniyorum. Türklerin binlerce yıllık tarihine şöyle geri dönüp bir bakın. Bilge Kağan’ın yanında veziri vardı Tonyukuk. Bizim devlet yönetimimizde hep bir güçlü ikinci adam olmuştur. Alparslan var 1071’de Malazgirt’te. Nizamülmülk var veziri. Fatih Sultan Mehmet var. Kanuni Sultan Süleyman var ama Sokullular var, Köprülüler var yanında.

İnce: Devlet yönetimimizde güçlü hep ikinci adam olmuştur

ZAFER İYİ HAZIRLANMAKTA

Cumhuriyetle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk var ama yanında bir İsmet Paşa var, Fevzi Çakmak var. Binlerce yıllık Türk tarihinin geleneğini yıktı attı. Başbakanlığı kaldırdı. Attı, gitti. Bu muhafazakar oluyor. Biz değerlerimize sahip çıkmıyor oluyoruz öyle mi? Komik bunlar komik. Seçimlerde en önemli şey şudur; bir, yenilgiyi aklına bile getirme. İki, yenilirsen dünyanın sonu değil. Gazi Mustafa Kemal Paşa Kurtuluş Savaşı’nın sonunda galip geldi ama baştan üç kere yenildi. Gediz, Kütahya, Eskişehir’de yenildi. Sonra dedi ki Fevzi Çakmak’a 'Orduyu Sakarya’nın doğusuna çek’ dedi. Hazırlıklarını yaptı. Zafer, hazırlanmak, iyi hazırlanmakta" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)