İngiliz ressam Ned Pamphilon Atatürk'ü resmetti

ned

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e duyduğu hayranlığıyla yaptığı Atatürk temalı resimleriyle sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon; Palladium AVM’de devam etmekte olan “Her Yer Mustafa Her Yer Kemal” sergisi kapsamında gerçekleştirdiği resim maratonu ile 24 saat hiç kesintisiz çalışarak, vefatının 76. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü resmetti.

İngiliz ressam Ned Pamphilon Atatürk'ü resmetti

SAAT 9'U 5 GEÇE TAMAMLADI

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” çağrısının bugün dünyada en çok ihtiyaç duyulan en önemli barış çağrısı olduğuna inanan Pamphilon, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı resim çalışmasını, 09 Kasım 2014 Pazar sabahı saat 09:05’te başlayıp hiç kesintisiz 24 saat sürdürerek 10 Kasım 2014 Pazartesi sabahı saat 09:05’te tamamladı.

Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Atatürk’ün masası başında çalışarak geçirdiği uykusuz gecelerin önemini vurgulamayı arzu eden Pamphilon, Türk insanının Atatürk’e duyduğu saygının bir sembolü olarak kendisinin de 24 saatte yaptığı çalışma neticesinde tablosunu tamamlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

İngiliz ressam Ned Pamphilon Atatürk'ü resmetti

İstanbul Ataşehir Palladium AVM’de 11 Kasım Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek olan Her Yer Mustafa Her Yer Kemal Sergisi kapsamında sanatseverler 24 saatte tamamlanan eseri de yakından görme fırsatına sahip olabilecekler.

İngiliz ressam Ned Pamphilon Atatürk'ü resmetti

NED PAMPHİLON KİMDİR?

İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiren Ned Pamphilon, 1963 yılında Londra’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında kurduğu orkestrası ile yaptığı seyahatler sırasında dünya kültürlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatını bulan Ned Pamphilon, bu seyahatlerinin birisinde İstanbul’a uğrar, Boğaziçi ve onun engin maviliği ile tanışır. Boğaz’ın çevrelediği muhteşem şehre aşık olan Ned, İstanbul’un günlük hayatını tuvale yansıtarak geçimini sağlar. Beyoğlu’nun tramvayı, İstanbul’un simitçileri, Galata Köprüsü’nde balık tutanlar, bebelere baloncular, ayakkabı boyacıları ve mısırcıları ile İstanbul’un güzellikleri Ned’in tablolarında farklı bir bakış açısıyla hayat bulur.

Atatürk’ün hayatını okuyarak ona duyduğu sevgi ve saygısını da tuvali aracılığıyla resmeden Ned’in iki ünlü Atatürk tablosu “Atatürk Gülümsüyor” Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde “Atatürk’ün Gözleri” tablosu ise Mayadrom Sports Center’da görülebilir.

İngiliz ressam Ned Pamphilon Atatürk'ü resmetti