İngilizler Antalya'da boş villa bırakmadı

kaş

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası gözünü başka pazarlara çeviren Antalya'da, komşu ülkelerde yaşanan gerilim ve terör tehlikesi nedeniyle Avrupa'da da beklenen hareketin olmaması düşündürüyor. Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gidecek turistlere yapılan uyarılar, bu tabloyu daha da karamsarlaştırıyor.

ŞİMDİDEN DOLDU

Bu kötü gidiş nedeniyle birçok 5 yıldızlı otel, yatak kapasitesini doldurmakta zorlanıyor. Ancak bu tabloya tezat bir şekilde, Kaş ve Kalkan'da İngilizlerin internet üzerinden kiraladığı villaların rezervasyonlarına olan yoğun ilgi ise şaşırtıyor. Satışın yapıldığı internet siteleri incelendiğinde, şimdiden Temmuz- Ağustos dönemi rezervasyonlarının dolmaya başladığı göze çarpıyor.

GÜNLÜK 4 BİN LİRAYA KADAR

Sayısı bini bulan villaların günlük kirası 60 pound ile 300 pound arasında değişiyor. Türk Lirası olarak bakıldığında ise ortalama kiranın 250 TL ile bin 300 lira arasında değiştiği görülüyor. Fiyatlar yatak odası sayısı ve yüzme havuzunun büyüklüğüne oranla değişiyor. Villaların günlük kirası bin pounda kadar yani 4 bin TL'ye kadar çıkıyor.

UCUZ TATİL İPUÇLARI

Sitede yer alan yorumlar da dikkat çekici. İngiliz kullanıcıların yaptığı yorumlara bakıldığında, birçok tatilcinin birkaç aile birlikte villayı kiraladığı görülüyor. İngilizler özellikle manzaranın güzelliğini vurguluyor. Bazı İngiliz tatilciler ise yorumlarında yemekleri evde hazırlamak gibi ekonomik tatil için ipuçları veriyor.