İngilizler daha fazla sığınmacı istiyor
AA

İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi sığınmacılara destek için yürüyerek İngiliz hükümetine sorunun çözümünde daha etkin rol oynaması çağrısında bulundu.

"SIĞINMACILARA KAPIMIZ AÇIK"

Öğle saatlerinde Park Lane’de toplanıp İngiliz parlamentosuna doğru yürüyen binlerce kişi Suriyeli sığınmacıların dramına dikkati çekerek, “Sığınmacılara kapılarımız açık” mesajını verdi.

İngilizler daha fazla sığınmacı istiyor

“Sığınmacılarla Dayanışma Platformu" tarafından düzenlenen yürüyüşe, Uluslararası Af Örgütü, Britanya Müslüman Konseyi, Oxfam, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk, Suriye Dayanışma Kampanyası, UNICEF İngiltere dahil olmak üzere toplam 78 sivil toplum hareketi ve kuruluş katıldı.

Sığınmacılarla Dayanışma Platformu’ndan yürüyüşe ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Hükümetlerimize ve dünyaya Britanya’nın daha fazla sığınmacı kabul etmeye hazır olduğunu gösterebiliriz. İngiltere’de herkes, binlerce insanın Yunanistan’daki kamplarda susuz kalışından, Akdeniz’de binlerce insanın boğulmasından etkilendi.” ifadelerine yer verildi.

İngilizler daha fazla sığınmacı istiyor

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI

İngiltere Başbakanı Theresa May’e krizin çözümüne yönelik daha fazla sorumluluk alma çağrısında bulunan platform açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Britanya’da insanların yüzde 80’i hükümetin daha fazla yardım yapması gerektiğini düşünüyor. Anketler her dört kişiden birinin sığınmacıları kendi evinde ağırlamaya hazır olduğunu gösteriyor. İngiliz hükümetine hazır olduğumuzu göstermek istiyoruz. İngiltere öncü olup diğer ülkelerle birlikte sığınmacılara güvenli ve yasal şekilde sığınma hakkı tanımalı ve insan kaçakçılarının ticaretini sonlandırmalı.”

Açıklamada, geçen yıl eylül ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan ve binlerce kişinin katıldığı sığınmacılara destek yürüyüşünün ardından İngiliz hükümetinin 2020 yılına kadar 20 bin sığınmacıyı kabul etme kararı aldığı hatırlatıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)