İngilizler tesettürlü kadına sahip çıktı
ensonhaber.com

İNGİLTERE

Almanya, Avusturya ve İsviçre'de bazı havuzlara tesettür mayosuyla girilmesi yasaklanmış, Fransa’nın birçok belediyesinde getirilen yasak ise tartışmaları beraberinde getirmişti.

Tesettür mayosunun yasak olmadığı İngiltere’de, burkini giyen bir kadına polislerin müdahalesini içeren sosyal deney, ülkede burkini yasağına yaklaşımı ortaya koydu.

TERÖRİSTE BENZİYORSUNUZ

Essex kentinde oyuncularla düzenlenen sosyal deney de, polis rolündeki erkek oyuncu sahildeki kadın oyuncudan burkinisini çıkarmasını istiyor. Polis rolündeki kişi, kadına “Burada bu kıyafetle oturmanız yasak. Teröriste benziyorsunuz. Korkarım ki baskı gördüğünüz için bunu giyiyorsunuz” diyor.

Kadın ise burkiniyi çıkarmayı reddederek polisi ırkçılıkla suçluyor ve “İstediğimi giyerim” diye yanıt veriyor.

Bunun üzerine polis üniformalı adam kadının başındaki örtüyü zorla çıkarmaya çalışınca çevredeki birçok kişinin polisi engellemeye çalıştığı görülüyor.

İngilizler tesettürlü kadına sahip çıktı VİDEO

BİRÇOK KİŞİ POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Kamera tarafından kaydedilen deneyde, sahildeki birçok kişinin polise tepki göstermesi ve kadının kıyafet özgürlüğünü savunması dikkat çekiyor. İki kadın polise “Böyle bir şey yapamazsın, bu teröristlerin giydiği bir şey değil” diye bağırıyor.

Fransa’da bir süre önce polislerin sahilde burkini giyen bir kadını üzerindeki kıyafeti çıkarmaya zorlaması tepkilere yol açmıştı. Müslüman nüfusun yoğun olduğu İngiltere, tepkilerin en yaygın olduğu yerler arasında yer almıştı.