İngiltere Dışişleri Bakanı: Rusya güvenliğimiz için tehdit
AA

ingiltere

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Londra'da savunma ve güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü (RUSI) adlı düşünce kuruluşunda konuştu ve soruları yanıtladı.

"RUSYA TEK TEHDİT"

Hammond konuşmasında, Rusya'ya değinerek "Rusya'nın Kırım'ın işgali dahil ortaya koyduğu agresif tavır nedeniyle güvenlik için tek tehdit olabileceğini" belirtti. Rusya'nın kapasitesi ve niyetini anlamadan istihbarat toplamanın önemine değinerek "Bu çerçevede, tüm istihbarat servislerimizin Rusça konuşan kişileri işe alması tesadüf değildir" ifadesini kullandı.

İngiltere'den Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı iddia edilen üç kızla ilgili "Türkiye ile bilgi paylaşımı konusunda bir şeylerin aksadığı söylenebilir mi?" sorusu üzerine, Hammond şunları kaydetti:

"TÜRK YETKİLİLERE MİNNETTARIZ"

"Türkiye, Suriye'den gelen ve gidenlerin kullandığı transit bir güzergah olduğu için büyük zorluklarla karşı karşıya. Batı Avrupa ülkelerinden giden çok sayıda kişi, ara geçiş noktalarıyla seyahat ediyor. Türk meslektaşlarımızla çok yakından çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili Türk Dışişleri Bakanıyla geçen cumartesi günü Riga'da konuştum.

Türkiye bu konuyla ilgili çok şey yapıyor. Türk yetkililerden aldığımız destekten dolayı minnettarız, bunu tekrar kamuoyu önünde anımsatmak isterim. Ancak hepimiz bazı şeyleri yaşadıkça öğreniyoruz. Üç kızla ilgili konu, eksiklikleri ve geliştirmemiz gerekenleri ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda toplumda bazı kişilerin güvenliğimizi sağlamak için atması gereken adımları da ortaya koymuştur. Ebeveynlerin, okulların, toplum çalışanlarının sorumlulukları var, aynı zamanda havaalanlarının, havayollarının da sorumlulukları bulunuyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)