İngiltere Erbil'i boşaltıyor

İngiltere Erbil'i boşaltıyor

IŞİD Kürt yönetiminin en stratejik kentlerinden birine ilerleyişini sürdürüyor. Irak'ta ilerleyişini sürdüren IŞİD Erbil'e yaklaşıyor.

IŞİD 30 DAKİKA UZAKLIKTA

Örgüt Erbil'e 30 dakika uzaklıkta bulunan bir kontrol noktasını ele geçirdi. Kürt yönetimi ise sükunet çağrısında bulunurken teröristleri yenilgiye uğratacağını öne sürdü.

İNGİLTERE ERBİL'İ BOŞALTIYOR

Yaşanan son gelişmelerden sonra İngiltere Erbil'deki vatandaşlarından Erbil'i terk etmelerini istedi. Ayrıca İngiltere'nin Erbil'deki konsolosluğunun boşaltıldığı öğrenildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “6-7 Ağustos tarihlerinde Erbil'in güneybatısındaki kentlere saldırılar düzenlendi. Eğer bu bölgelerde bulunuyorsanız hemen buradan ayrılınız. Kürt bölgesindeki durum daha kötüye gidebilir” denildi. Bölgede geçtiğimiz Cuma günü de Londra merkezli çalışan birçok enerji şirketi çalışanlarını güvenlik endişesi nedeniyle tahliye etmişti.

PETROL ŞİRKETLERİ DE TERKETME KARARI ALDI

Kuzey Irak'taki petrol şirketleriyse son gelişmeler üzerine çalışanlarını tahliye etme kararı aldı.

OBAMA HAVA SALDIRISI İÇİN YETKİ VERDİ

IŞİD twitter'dan açıklama yaparak ilerleyişini sürdüreceğini duyurdu. Ayrıca Obama dün IŞİD'e Erbil'e saldırması durumunda hava saldırısı için orduya yetki verdiğini açıklamıştı.

PEŞMERGELER AGIR SİLAHLARLA DUVAR ÖRDÜLER

Irak'ta Musul ve Sincar'ı ele geçirip, Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur İlçesi'ne saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil-Mahkur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı.

Peşmerge ile IŞİD Erbil yakınlarında çatışıyor

İngiltere Erbil'i boşaltıyor