İngiltere Suriye'ye yardımlarını 2 katına çıkaracak
DHA

İngiltere Suriye'ye yardımlarını 2 katına çıkaracak

İngiltere'nin başkenti Londra'da Birleşmiş Milletler, İngiltere, Almanya, Kuveyt ve Norveç işbirliği ile bugün yapılan Suriye Donörler Konferansı ev sahipliği yapıyor.

Konferansın ana konusunu Suriye'deki savaştan etkilenenlere yapılacak insani yardım ve sağlanacak iş ve eğitim fırsatları oluşturuyor.

SURİYE KRİZİNDE YENİ STRATEJİ

İngiltere Başbakanı David Cameron, konuyla ilgili olarak bugün Guardian gazetesinde yayımlanan bir makalesinde Suriye'deki insani krizle ilgili bugün Londra'da yapılacak olan konferansta da açıklayacağı yeni stratejiyi anlattı.

Yazıda insani krize yeni bir yaklaşım getirmenin vaktinin geldiğini ifade eden Cameron, mültecilerin barınma ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla maddi destek verilmesi gerektiği vurguladı.

YARDIMLAR 2 KATINA ÇIKACAK

Yazısında İngiltere'nin yardımlarını iki katına çıkaracağını ve 2.3 milyar sterlin bağışta bulunacağını belirten Cameron, yardımların, çok sayıda Suriyeli'nin bulunduğu Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de mülteci çocukların eğitimine de kullanılacağını, bunun uzun dönemli istikrar için şart olduğunu yazdı.

Cameron ayrıca Ürdün ve Lübnan'a, mülteci göçü işe baş edebilmeleri için uluslararası kurumlar tarafından ucuz kredi sağlanacağını da vurguladı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)