İngiltere'de yaklaşık 255 bin kişi dışarıda kalıyor

İngiltere'de Shelter Vakfı tarafından yapılan bir araştırma, ülkede yaklaşık 255 bin kişinin evsiz olduğunu gösterdi. Shelter Vakfı yetkilileri, bunun gerçekçi bir rakam olduğunu, hatta 'az bile olabileceğini' söyledi. Vakıf Başkanı Campbell Robb, ülkede konut krizinin derinleştiği uyarısında bulundu.

İngiltere'de yaklaşık 255 bin kişi dışarıda kalıyor

Campbell Robb, "Bu durum ateş pahası kiraların, uygun fiyatlı evlerin olmayışının ve yardımların kesilmesinin trajik bir sonucudur" dedi.

EN YÜKSEK ORAN LONDRA'DA

Evsizlerin sorunlarını çözmek amacıyla kurulan vakfın araştırmasında veri olarak hükümetin istatistikleri, geçici konutlarda ve hostellerde yaşayanlar, konut desteği için sosyal hizmetler bölümünden destek bekleyenler temel alındı.

Araştırmaya göre İngiltere'de evsiz oranının en yüksek olduğu şehir, başkent Londra. Londra'ya bağlı semtlerden Westminster'de 25, Newham'da ise 27 kişiden biri evsiz.

İngiltere'de Londra dışındaki şehirlerde de evsizlik oranı yüksek. Örneğin Luton'da 63, Brighton'da 69, ülkenin en büyükm ikinci kenti Birmingham'da da 119 kişinden biri evsiz.