İnşaat sektörü canlanacak

d

İş adamları, yılın ilk çeyreğinde yüksek çıkan, küresel ekonomideki daralmanın da etkisiyle ikinci çeyrekte hız kesen büyümenin, olağan dışı gelişmelerin damgasını vurduğu üçüncü çeyrekte de bu eğilimi koruyacağı görüşünde. Ancak Bayram’dan sonra ticari hayat ve ekonomik faaliyetlerde canlanmanın başlayacağı ve son çeyrekte daha iyi bir büyüme performansı yakalanacağı öngörülüyor. İş dünyası temsilcileri, ekonomide başlayacak canlanmanın 2017 yılı boyunca da artarak süreceği beklentisinde.

MÜTEAHHİTLİĞE OLUMLU YANSIYACAK

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı konuyla ilgili, "Rusya ile düzelen ilişkilerin, özellikle dış ticaret, turizm ve yurt dışı müteahhitlik başta olmak üzere ekonomik ve ticari hayata olumlu yansımaları da son çeyrekte görülmeye başlayacaktır. Uzun Bayram tatilinin ardından, son çeyrekte siyasi ve ekonomik alanda daha istikrarlı ve önümüzü görebileceğimiz bir döneme gireceğiz. Hem kamu hem özel sektörde hakim olan üretim ve yatırımları artırma azim ve kararlılığı, ekonomide canlanma beklentilerini güçlendiriyor. Tüm bu faktörlerle baktığımızda son çeyrekte yatırım, üretim ve istihdamda artış, ticari ve ekonomik hayatta canlanma ve daha iyi bir büyüme performansı bekliyoruz” diye konuştu.

İnşaat sektörü canlanacak

"GAYRİMENKUL ALINABİLİR"

Eskidji Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal ise, "Şu anda hem faizler hem döviz kurları ticaret yapmaya, gayrimenkul almaya çok müsait durumda. Sadece faizler ve döviz kurlarıyla değil, özelikle inşaat firmalarımız da üstüne düşen sorumlulukları büyük ölçüde yerine getirdiler. Faizlerin düşmesine talebin artmasına rağmen fiyatlarda artış olmadı. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda ekonominin yılın son 4 aylık döneminde, ilk 4 aylık ve 2. dört aylık dönemlere göre çok daha iyi bir performans göstereceğini söylemek mümkün” ifadelerini kullandı.