Erdoğan Bayraktar Türk inşaat sektörünün nabzını tuttu
ensonhaber.com

Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim Teknoloji Vakfı ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi' 250’yi aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Erdoğan Bayraktar Türk inşaat sektörünün nabzını tuttu

"İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE'NİN PETROLÜ"

İnşaat sektörünün Türkiye’nin petrolü olduğunu vurgulayan Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı Başkanı Dr. Erdoğan Bayraktar da burada bir konuşma yaptı:

“Türkiye olarak inşaatçılığı ve müteahhitliği çok iyi biliyoruz. En iyi bildiğimiz işi geliştirmeliyiz. İnşaat teknolojilerindeki gelişmeleri verimli değerlendirmeliyiz. Kentsel dönüşüm sadece deprem riski taşıyan evlerin yenilenmesi değildir. Modern yaşamın ihtiyacı sosyal donatılar, parklar, bahçeler, okullar, sağlık ocakları, dinlenme tesislerinin bulunduğu sağlıklı ve güvenli yaşam merkezleri yapılmalı. Gelişmiş ülkelerin son inşaat teknolojileri Türkiye’ye getirilmeli. Buna bağlı olarak yüzde 100 Know-How’ı ve hammaddesi bize ait daha kaliteli, ileri teknolojiye sahip ve daha az maliyetli inşaat malzemelerini üreterek hem lokalde kullanmalıyız hem de ihraç etmeliyiz.”

Erdoğan Bayraktar Türk inşaat sektörünün nabzını tuttu

"TÜRKİYE'YE DÖVİZ GİRDİSİNİ ARTIRMALIYIZ"

Mimarlık ve inşaat mühendisliğindeki dünya çapında çalışmaları olan müşavirlik firmalarımızın da devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Bayraktar devamında şunları söyledi:

“Yurtdışında oyun kurucu olarak projeler üretmek, projelerin şartnamelerini, sözleşmelerini ve mahal listelerini, kullanılacak malzemeleri de derz ederek sürdürülebilir yeni projeler üreterek ihracatımızı ve Türkiye’ye döviz girdisini arttırmalıyız. Ülkemizde ileri teknolojileri kullanan müteahhitleri, inşaat malzemesi üreticilerini projecileri, mimar ve mühendisleri bir araya getirerek sağladığımız sinerjiyle Türk mühendisliğinin dünya çapında hak ettiği itibarı ve başarıyı yakalayacağına inanıyorum.”

Erdoğan Bayraktar Türk inşaat sektörünün nabzını tuttu

Erdoğan Bayraktar Türk inşaat sektörünün nabzını tuttu

SON YENİLİKLER DE ELE ALINDI

Nano teknolojilerinin inşaatta kullanımı, depreme dayanıklı yapı tasarımları, akıllı yapılarda iklimlendirme ve enerji verimliliği, yeşil binalarda yaşam döngüsü analizi ve uygulamalar, yalın inşaat ve dünyadan örnekler sunulduğu zirvede, inşaat teknolojilerindeki son buluşlar, bilgi teknolojilerinin yapı sektöründe ve mühendislikte önemi, futuristik teknolojiler, inovatif çalışmalar, teori ve uygulama alanındaki son yenilikler ele alındı.