İnternette ist dönemi

İnternette ist dönemi

ICANN, 30 Mayıs 2012'de sona eren başvuru sürecinde dünya çapında 1930 adet yeni alan adı uzantısına talep geldiğini belirtirken, .ist uzantısının da dünyada geçerli olacağını kaydetti.

İSTANBUL ARTIK ALAN ADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi .istanbul ve .ist alan adı uzantıları için ICANN'e başvurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi .istanbul ve .ist alan adı (domain) uzantısı için uluslararası tek otorite olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimlker Kurumu ICANN'a yaptığı başvuru Londra'da basın konferansı ile açıklandı.

ICANN, 30 Mayıs 2012'de sona eren başvuru sürecinde dünya çapında 1930 adet yeni alan adı uzantısına talep geldiğini belirtti.

Açıklanan Listeye göre Newyork, NYC olarak alan adı başvurusunda bulunurken, Londra, Berlin, Barcelona, Moskova, Sydney gibi metropollerin dahil olduğu 66 yerleşim de internet alan adı talebiyle listede yer aldı.

Türkiye'de şehirler arasında sadece İstanbul alan adı başvurusu yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki alan adı;.istanbul ve .ist olmak üzere ICANN'e dosya gönderdi ve başvuru ücreti olarak 370 bin dolar yatırdı.

ICANN yeni üst düzey alan programı değerlendirme süreci Temmuz ayında başlayacağı ve başarılı olan başvuruların atamasının Ocak 2013'te yapılabileceği öğrenildi.