iOS 9 sürümü Force Touch desteği sunacak
Ajanslar

iPhone 6s olarak adlandırılacağı düşünülen sıradaki iPhone modeli, iOS 9 sürümüyle birlikte satışa çıkacak. iOS 9 aynı zamanda Force Touch uyumlu olacak. Farklı dokunma şekillerine duyarlı yeni kontroller ile Force Touch özelliği iOS 9 ile hayatımıza girecek.

iOS 9 sürümü Force Touch desteği sunacak

Apple ile ilgili kaynaklar sıradaki iPhone modeli iPhone 6s‘in iPhone 6’ya benzeyeceğini doğruladı. Ancak farklı bir özellik ile iPhone 6s oldukça dikkat çekecek. Apple Watch ile tanıtılan Force Touch özelliği iPhone 6s modelinde de kullanılacak. iMessage, klavye ve fotoğraflar gibi Apple’ın kendi uygulamaları haricinde bu özellik, App Store uygulamalarında da kullanılabilecek. Yani geliştiriciler, kendi uygulamalarını Force Touch özelliğine uygun olarak güncelleyebilecek. Bu sayede daha işlevsel arayüzlü uygulamalar görmek mümkün olacak.

FORCE TOUCH ÖZELLİĞİ NEDİR

Force Touch, Apple Watch ekranında basınca ve hıza duyarlı olarak farklı dokunma şekillerini birbirinden ayıran bir özellik. Ekrana sert ve yumuşak basışlarınız, cihaz tarafından ayırt edilebilir hale gelecek. Yavaş veya hızlı kaydırma hareketleri yine benzer şekilde ayırt edilebilecek. Bu sayede daha işlevsel bir arayüz kullanımı mümkün olacak.

Bu özelliğin iOS 9 sürümünde nasıl kullanılacağı henüz bilinmiyor. Önümüzdeki ay düzenlenecek olan WWDC 15 etkinliğinde, Apple’ın Force Touch hakkında detaylı bilgiler vermesi bekleniyor.