iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı
Detay Haber

Apple merakla beklenen tanıtımını bu akşam yaptı; iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DE KESİNLEŞMEYEN SATIŞ FİYATLARI

iPhone 7 Türkiye satış fiyatı henüz kesinleşmedi ancak 32 GB 3300 TL, 64 GB 3700-3800 TL, 128 GB 4300-4400 256 GB 4900-5000 TL, iPhone 7 Plus 32GB 3850 TL, 128GB 4350 TL ve 256GB 4800TL aralığında olması tahmin ediliyor. Apple iPhone 7 Amerika’da ise 649 dolarlık satış fiyatı ile piyasa sürülecek.

"BUGÜNE KADAR YAPTIĞIMIZ EN İYİ iPHONE"

Tanıtıma önce Apple Watch ile başlandı. Daha sonra sahneye çıkan Apple'ın patronu Tim Cook, iPhone 7'yi tanıtırken şu ana kadar yaptığımız en iyi iPhone şeklinde anons etti. Cook, daha sonra bugüne kadar kaç adet iPhone satışı yapıldığına değindi.

iOS 10 İŞLETİM SİSTEMİNİN EN ÖNEMLİ ÜRÜNLERDEN BİRİ

Apple'ın 1 milyarı aşkın iPhone sattığını kaydeden Cook, iOS 10 işletim sisteminin en önemli ürünlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

İKİ FARKLI SİYAH RENK SEÇENEĞİ

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar iki farklı siyah renk ile geliyor. Biri Jet Black diğeri ise sadece Black olarak isimlendirilmiş. Ayrıca iPhone 7'lerin gri, altın rengi ve altın pembe renkleri de olacak.iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

iPhone 7 modelleri İZLE

HOME TUŞUNA YENİ ÖZELLİK

Home tuşuna da yeni bir özellik geldi ve basınca duyarlılık özelliği geldi. Artık Home butonuna baskı uyguladıkça farklı tepki alabilmek mümkün olacak. Bunun dışında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar su ve toz geçirmez yapıya sahip..

iPhone 7 Ana sayfa butonu İZLE

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın suya dayanıklılığı İZLE

ÖN KAMERASI 7 MP VE HD

iPhone 7'nin ön kamerası 7 megapiksel ve HD çözünürlüğünde görüntü alabiliyor. iPhone 7'nin arka kamerası ise 12 MP. iPhone 7 Plus ise her biri 12 MP olan çift kamerasıyla dikkat çekiyor. iPhone 7 Plus’ın iki arka kamerasından biri geniş açı, diğer telefoto lensi görevi görüyor. Böylece artık daha fazla zoom yapabilmek mümkün.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın kamera özellikleri İZLE

YENİ OPTİK ZOOM ÖZELLİĞİ

iPhone 7 Plus, hangi kamerayı kullanacağına o an kendi karar veriyor. Kullanıcının çekeceği görüntüyü düşünerek ne kadar zoom yapmak istediğine karar vermesi yeterli. Yeni optik zoom özelliği ile profesyonel fotoğraf makinelerine iPhone 7 Plus epey yaklaşmış gibi görünüyor.iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

KULAKLIK GİRİŞİ KALDIRILDI

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda artık stereo hoparlörler bulunuyor. Beklendiği gibi iPhone 7'ler ile birlikte kulaklık girişi kaldırıldı. Kulaklık girişi Lightning olacak. iPhone 7'de Lightning kulaklıkların yanı sıra AirPods isminde kablosuz kulaklık yer alacak. 3.5 mm kulaklıklar için paket içeriğinde dönüştürücü gelecek. AirPods'ta gürültü engelleme özelliği bulunuyor.iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

4 saat aralıksız çalışma süresi var ve kutu içerisinde şarj oluyor. Akıllı kulaklık kuşağı algılıyor ve eğertakılı değilse çalışmıyor. Kablosuz kulaklık kutusundan çıkar çıkmaz otomatik olarak iPhone ve Apple Watch'a bağlanıyor.

AirPods'ta Apple'ın ilk wireless çipi olan yeni W1 çip yer alıyor. Bir kulaklık 5 saatte şarj oluyor ve yaklaşık 20 saat kullanım ömrü sunuyor.

7-9 EYLÜL'DE ÖN SİPARİŞE ÇIKACAK

iPhone 7, 9 Eylül'de ön siparişe çıkacak, 16 Eylül'de de satışa çıkacak.

iPhone 7, 32 GB, 128 GB ve 256 GB versiyonları olacak.

iPHONE 7 649 DOLAR, iPHONE 7 PLUS 749 DOLAR

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ABD satış fiyatları belli oldu. iPhone 7 649 dolar, iPhone 7 Plus ise 749 dolardan başlayacak fiyatlarla satışa sunulacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

APPLE WATCH 2'NİN EN DİKKAT ÇEKİCİ ÖZELLİĞİ: SUYA DAYANIKLILIĞI

Gecenin ilk ürünü olan Apple Watch görücüye çıktı. Apple Watch'un en dikkat çeken özelliği ise suya dayanıklılığı oldu. Kullanıcılar artık Apple Watch ile suya girebilecek. İçindeki hoparlör dahi suyu dışarıya atabilecek özelliğe sahip.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

GPS EKLENDİ

Suya dayanıklılığı dışında Apple Watch'ta artık bir GPS de bulunuyor.

FITNESS ÖZELLİĞİ İÇİN DE NIKE İLE ORTAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Ayrıca Apple Watch fitness özelliği için de Nike ile ortak çalışmaya devam ediyor. Apple Watch ile Nike işbirliğinde Siri çok daha etkin hale getirilerek spor yaparken sporcuların kolundaki cihaza bakarken dikkat dağılmasının önüne geçmeye çalışıyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

SUPER MARIO'DAN SONRA POKEMON GO DA APPLE WATHC'TA

Super Mario'dan sonra bir sürprizde... Pokemon Go oyunu da Apple Watch'a geliyor. Pokemon GO oyunun yarataıcısı Niantic şirketinin üst düzey yöneticisi yaptığı açıklamada ay sonuna kadar Pokemon GO'nun Apple Watch'ta da oynanabileceğini müjdeledi.

369 DOLAR'DAN SATILACAK

Bugün tanıtılan ilk cihaz olan Apple Watch 2'nin fiyatı 369 dolar olarak açıklandı

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus görücüye çıktı