iPhone X, ABD'li tüketicilere pahalı geldi
AA

Haziran 2007'de piyasaya sunulan ilk iPhone modelinin üzerinden 10 yıl geçmesinin ardından, Apple, iPhone X'i iPhone 10 olarak adlandırdı. 2014'ten beri ilk defa telefon modellerinde yeni bir dizayn tercih eden Apple, ayrıca, iPhone X'u en yüksek teknolojiyle donattı.

FİYATI YÜKSEK BULUNDU

Ön yüzeyin neredeyse tamamını kaplayan ve "kenardan kenara" (edge-to-edge) 5,8 inch (14,7 cm) OLED ekrana sahip olan, güvenlik için "yüz tanıma" (Face ID) ve "kablosuz şarj etme" teknolojilerini barındıran iPhone X'un fiyatı ise yüksek bulundu.

999 DOLARDAN SATIŞA ÇIKACAK

Gelmiş geçmiş en pahalı iPhone olma özelliğini taşıyan cihazın ABD'de 3 Kasım'da 999 dolardan (3,430 TL) satışa sunulacağı bildirilirken, ABD'li tüketiciler iPhone X'un fiyatının yüksek olduğunu belirtti.

iPhone X, ABD'li tüketicilere pahalı geldi

New York'ta yaşayan ve bir otelde yardımcı müdür olan Alex Ortega (38) yaptığı açıklamada, iPhone X'ı pahalı bulduğunu ifade ederek, "Bu fiyat karşısında içinde bir hayli iyi özellikler olması gerekir. Doğruyu söylemek gerekirse bu fiyat New York'ta yaşayan biri için enkaz anlamına geliyor." dedi.

"TELEFONUN FİYATI MİLYONER İNSANLARIN SEVİYESİNDE"

Vergi danışmanı Naveen Chow (32) ise kablosuz şarj etme ve Face ID gibi teknoloji özelliklerinin heyecan vericiği olduğunu vurgulayarak, "Telefonun fiyatı milyoner insanların seviyesinde. Eğer telefonumu kırarsam, bu bin dolar demek." şeklinde konuştu.

Chow, şu anda sahip olduğu iPhone 6 modelinden memnun olduğunu ve kullanmaya devam edeceğini dile getirdi.

Avusturya'dan New York'a turist olarak gelen Steven (22) ise iPhone X'u "çağın ötesinde" olarak tanımlarken, yüksek fiyatın Avrupalı tüketiciler için olumsuz olduğuna dikkati çekti.

"ABD İLE AVRUPA ARASINDAKİ FİYATLAR EŞİTLENMELİ"

ABD'de 999 dolardan satışa sunulacak iPhone X'in Avrupa'da daha yüksek bir fiyattan piyasaya verileceğine işaret eden Steven, "Avrupa'da bu telefon çok daha pahalı olacaktır. ABD ile Avrupa arasındaki fiyatları eşitlemeliler veya yakınlaştırmalılar. Böylece, daha çok insanın iPhone X'e gücü yetebilir." şeklinde konuştu.

iPhone X, ABD'li tüketicilere pahalı geldi

New York'ta stajyer avukat olan Marie Richter (21) ise iPhone X'da kaldırılan ön tuşun avantaj yarattığını çünkü söz konusu tuşun çabuk bozulma eğiliminde olduğunu hatırlattı.

"FİYATI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"

Öte yandan, iPhone X'in özelliklerini diğer markaların akıllı telefonlarıyla karşılaştıran Richter, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer kenardan kenara ekran isteseydim gidip Samsung alırdım. Apple, her zaman farklı olmaya çalışıyor, ama sanırım bu sefer olamadı. Samsung yaptığı işlerde daha yenilikçi olmaya çalışıyor. Belki de Apple, Samsung'u taklit etmeye başladı. Yine de yüksek fiyat beni çok şaşırttı. iPhone X'i satın alacağımı düşünmüyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)