iPhone'lar 2020 yılında tamamen OLED ekranlara geçiyor
ensonhaber.com

Ortaya çıkan yeni bir rapor, Apple'ın 2020 yılında iPhone serisi için tamamen OLED ekran panellerine geçmeyi planladığını iddia ediyor. Apple, bu OLED ekranlar sayesinde yeni iPhone modellerinde daha esnek bir tasarım elde etmeyi planlıyor.

apple

Apple, 2017 yılında piyasaya çıkardığı iPhone X modelinde OLED ekranlar kullandı, ancak iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ta LCD ekranları kullanmaya devam etti. Şirketin, 2019 yılı iPhone modellerinde LCD ekran kullanmaya devam etmesi bekleniyor.

APPLE, SAMSUNG'A MUHTAÇ OLMAK İSTEMİYOR

Apple, 2019 yılında piyasaya süreceği yeni iPhone modellerinde OLED ekran panelleri kullanmak istese de pazardaki tedarikçi eksikliğinden dolayı, bunu gerçekleştirmeyi başaramadı. OLED tedarik zincirindeki pazar payı en yüksek olan şirket ise, yüzde 95 gibi oldukça yüksek bir oranla Samsung. Samsung'un OLED pazarının büyük bir bölümüne hakim olması, Apple'ın Samsung'a bu ekranlar için ciddi paralar ödemesi anlamına geliyor. Ancak Apple, Samsung'a muhtaç olmamak için kendi OLED üretim fabrikalarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

apple

OLED ekranlar; LCD ekranlara göre sonsuz bir kontrast, daha yüksek parlaklık seviyeleri, daha geniş renk yelpazesi, canlı renk üretimi ve daha birçok görüntü özellikleri içeriyor. Apple, hedefine ulaştığında ise 2020 yılından itibaren iPhone modellerinde tamamen OLED ekranları kullanacak.